Voor deze games koop je een externe harde schijf voor je PS4!

Voor deze games koop je een externe harde schijf voor je PS4!

Deze week verscheen er een update voor de systeemsoftware van de PlayStation 4. Versie 4.50 bracht een aantal zeer gewenste mogelijkheden met zich mee. De belangrijkste verandering in 4.50 is het feit dat je nu externe harde schijven kunt gebruiken op je PlayStation 4. Natuurlijk kon je eerder al de interne harde schijf van je PlayStation 4 vervangen. Op die manier kon je ook meer ruimte creeeren voor je games. Maar dit leek toch voor een hoop mensen een stap die ze niet helemaal aandurfden. Maar een externe harde schijf in de USB van je PS4 pluggen, dat is slechts een kleine stap. Een stap die voor mij in ieder geval toch wel nodig was. Mijn 500 GB was al tijden vol. Elke keer als ik een nieuwe game kreeg (of soms wanneer een game een update nodig had) was het nodig om een andere game op te offeren. Games die ik ergens nog wel op mijn harde schijf had willen laten staan. Daarom zet ik een aantal games op een rijtje waarvoor je een externe harde schijf wilt kopen. Games die bij mij gesneuveld zijn, maar die door een externe harde schijf toch weer terugkeren.

Skylanders: Swap Force
Misschien is een Skylanders-game niet de eerste titel waar je aan denkt bij dit onderwerp. Het is een game waarvan jij je misschien afvraagt of je die uberhaupt ooit wel eens zou willen spelen. Voor velen waarschijnlijk ideaal materiaal om van een harde schijf te gooien. Toch gaat er achter deze Skylanders-titel meer schuil dan op het eerste oog lijkt. Want hoewel Skylanders zich in eerste instantie richt op kinderen, is het ook voor de wat meer fanatiekere gamer best een leuke titel. Zet de moeilijkheidsgraad op de hoogste stand en je krijgt nog best wel een uitdaging voor je kiezen.
Bovendien valt er echt enorm veel te verzamelen in Skylanders: Swap Force. Ik vergelijk het maar een beetje met de LEGO-games. Wanneer je die speelt, duurt het ook echt wel een tijdje voordat je de 100% raakt. Er valt immers zo ontzettend veel te doen en te verzamelen in die games. Hetzelfde geldt dan ook voor Skylanders-games. Er zijn een hoop mini-games te spelen, en er valt behoorlijk wat te verzamelen in de game. De verhaallijn heb ik inmiddels uitgespeeld, maar het wordt toch nog een keer tijd om terug te keren naar mijn Skylanders. Er valt namelijk nog een hoop te verzamelen en bovendien wachten er ook nog wat trofeeën op me!

The Crew
The Crew ging bij de release misschien wel ten onder aan de eigen ambitie. Zo’n enorme open wereld om in te racen is leuk, maar de game werd geteisterd door een aantal bugs en vervelende minpunten. Ik heb wel wat uurtjes in de game gestoken, maar uiteindelijk overleefde The Crew het ook niet op mijn harde schijf. Toch heeft de game een tweede kans gekregen toen de Wild Run-DLC verscheen. Met die DLC verscheen ook een update die er voor zorgde dat The Crew er mooier uit kwam te zien en bovendien werd er een hoop nieuwe content toegevoegd. Inmiddels keer ik nog behoorlijk vaak terug naar The Crew en staat de nieuwe DLC ‘Calling All Units’ ook nog hoog op mijn ‘to-do lijstje’. Het wachten is nog even op een mooie aanbieding. De basisgame van The Crew (en ook Wild Run) zijn met regelmaat in de aanbieding. Zeker een game die je eens in de gaten moet houden wanneer je die game nog niet gespeeld hebt.

Plants versus Zombies: Garden Warfare 2
Begin 2016 had ik de eer om Plants versus Zombies: Garden Warfare 2 te mogen reviewen. Ik was behoorlijk onder de indruk van de game, maar ik schreef ook toen al dat ik bang was dat een hoop mensen deze game over het hoofd zouden zien. Dat gebeurde namelijk ook al met de eerste game. Het vervolg op het eerste deel is echt nog stukken beter en de makers verdienen het dat de game door meer mensen gespeeld gaat worden. Achter de cartoony look gaat namelijk een enorme diepe shooter schuil. Bovendien is de game zo ontzettend veel fun. Op een of andere manier raakte ik totaal niet gefrustereerd wanneer ik neergeschoten werd. En ook hier geldt weer: er valt enorm veel te verzamelen! Bovendien, ook deze game is vaak in de aanbieding de laatste tijd!
Assassins Creed Syndicate
In plaats van Assassin’s Creed Syndicate had ook net zo goed Unity kunnen staan. Hoewel Syndicate de betere van de twee is, moet ik zeggen dat ik ook nog met veel plezier terugkijk op Unity. Games die in mijn ogen niet genoeg lof kregen. Natuurlijk, er waren ook wel negatieve punten te noemen, maar bepaalde reviewers leken de game haast volledig de grond in te boren. En dat is zonde, want in Unity en Syndicate spelen de spelwerelden in mijn ogen de hoofdrol. Een prachtige versie van Parijs en Londen werden in de games getoond. Unity heb ik helaas nog niet uit kunnen spelen, en nu is vast een mooi moment om dat alsnog te doen!

Dit zijn zomaar vier games die in de afgelopen maanden gesneuveld zijn op mijn harde schijf. Games die zeker – in mijn ogen dan – de moeite waard zijn om nu weer opnieuw te installeren. Mis jij nog games in dit rijtje? Laat het dan vooral weten!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.