Up2Date, 22 april 2018: worden FIFA en PUBG illegaal?!

Up2Date, 22 april 2018: worden FIFA en PUBG illegaal?!

Wát een heerlijk weer was het afgelopen week. Bijna dertig graden, en dat in april. Bedenk even dat we nog geen twee maanden geleden nog op natuurijs konden schaatsen. Bizar. Anyway, mooi weer zorgt er natuurlijk voor dat mensen naar buiten gaan, en dat mensen naar buiten gaan kan zomaar betekenen dat er minder gelet wordt op datgene wat er in de wereld gebeurt. Waaronder gamenieuws. Dus daar zijn we weer: een hagelnieuwe Up2Date om je bij te praten over het belangrijkste, meest in het oog springende nieuws op gamegebied van de afgelopen week!

Shenmue 1 & 2 komen naar PS4, Xbox One en PC
We lijken te leven in een tijdperk van remakes en remasters. De een loopt er (letterlijk dan wel figuurlijk) mee weg, de ander vindt het verschrikkelijk. Over het algemeen kunnen cultgames die geremasterd worden toch wel rekenen op steun van het grote publiek. Dit jaar komt er weer eentje (of eigenlijk twee) bij: Shenmue 1 en 2 gaan opnieuw uitgebracht worden voor PlayStation 4, Xbox One en PC. De game zal niet helemaal opnieuw opgebouwd worden, maar wel onder andere op een hogere resolutie gaan draaien. Een precieze releasedatum is nog niet bekend, maar het spel moet dit jaar zowel digitaal als in de winkel verkrijgbaar zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=RiVbFmlTnec

’Call of Duty: Black Ops 4 krijgt geen singleplayer, wél Battle Royale-modus’
Op dit moment weten we eigenlijk nog amper iets van de nieuwste Call of Duty, behalve dan diens naam en het feit dat de game in oktober verschijnt. Afgelopen week doken er geruchten op dat het spel een eigen Battle Royale-mode gaat krijgen, waar flink wat tijd en moeite in gestoken is en wordt. Dusdanig veel zelfs dat het ten koste zou gaan van de singleplayer-mode. Je leest het goed: volgens de geruchten zou Black Ops 4 dus een multiplayer-only game worden. Hoewel Call of Duty vooral om de multiplayer draait, zou het wel een verlies voor de franchise zijn wanneer er helemaal geen singleplayer-component aanwezig zou zijn. Waarschijnlijk weten we op 17 mei meer, dan wordt de game naar verwachting volledig onthuld.

Releasedatum No Man’s Sky voor Xbox One mogelijk gelekt
Eind vorige maand maakte ontwikkelaar Hello Games! bekend dat No Man’s Sky deze zomer voor de Xbox One verschijnt, inclusief optimalisaties voor de Xbox One X. Toen de game initieel verscheen voor de PlayStation 4 anderhalf jaar geleden was er flinke kritiek op het spel, maar na de nodige patches en updates kunnen we inmiddels van een solide product spreken. Een aanwinst voor Xbox-bezitters dus, de vraag was tot nu toe alleen nog vanaf wanneer het spel verkrijgbaar is. Volgens Amazon zou de die datum 29 juni zijn. Officieel is dat nog niet bevestigd, maar op dit gebied heeft Amazon het vaak juist gehad.

Verkoopverbod in Nederland dreigt voor bepaalde games met lootboxes
Het zou zomaar kunnen dat games als FIFA 18, DOTA 2, PUBG en Rocket League na de zomer niet meer te koop zijn. De kansspelautoriteit heeft onderzoek gedaan naar het gebruik van lootboxes in games en heeft het gebruik daarvan illegaal verklaard in het geval ze doorverkocht kunnen worden. De organisatie noemt geen games bij naam, maar bovenstaande vier voldoen in ieder geval aan dat profiel. De makers van de betreffende games zijn op de hoogte gesteld en krijgen tot 20 juni de tijd om hun games (in ieder geval in Nederland) aan te passen. Gebeurt dit niet, dan komen er consequenties. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren in de vorm van boetes, maar er kan ook een verbod komen op de verkoop van de betreffende game. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Microsoft en Ubisoft lichten tipje van de sluier over hun E3-plannen op
Over een krappe twee maanden zitten we weer vol in het jaarlijkse game-geweld dat de E3 heet. Afgelopen week hebben zowel Microsoft als Ubisoft alvast een paar van hun plannen voor de beurs bekendgemaakt. Zo houdt Ubisoft wederom een eigen persconferentie, en wel op maandag 11 juni om 22.00 uur Nederlandse tijd. Teasers over wat we te zien gaan krijgen zijn er helaas nog niet, maar volgens de geruchten kunnen we onder andere een nieuwe Splinter Cell verwachten.
Dan Microsoft. Daarvan wisten we al dat er een persconferentie in de planning zat op zondag 10 juni om 22.00 uur. Afgelopen week gaf het bedrijf uit Redmond nog wat extra info. Zo krijgen we onder andere trailers van reeds aangekondigde games te zien, maar krijgen we ook beelden van nog onaangekondigde titels onder ogen. De conferentie wordt zowel via Twitch als via Microsoft’s eigen Mixer gelivestreamed.

Afgelopen week was het op de redactie van GameParty zelf vrij rustig. Iedereen zat en zit vol in de hype rondom de release van God of War, zoveel zelfs dat Daan bijvoorbeeld besloot om het derde deel weer eens uit de kast te trekken. Daarnaast concludeerde ikzelf dat piraterij in vergelijking met vijf tot vijftien jaar geleden flink heeft ingeboet qua populariteit.

Dat was ‘m voor deze week, ik ga weer terug de zon in met mijn Switch tussen de knuisten. Fijne zondag en tot volgende week!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.