Geld verdienen met gamen in e-sports

Geld verdienen met gamen in e-sports

Dit kun je verdienen met gamen in e-sports

Wie een beetje bedreven is in het spelen van bekende computergames kan er zijn of haar geld mee verdienen. Hoeveel precies? Dat lees je hier!

Dit verdien je met gamen in e-sports E-sports of electronic sports is een snel groeiende markt waar steeds meer geld in omgaat. Het is een sport die steeds serieuzer genomen wordt, niet alleen bij spelers of het publiek maar ook door bookmakers, want je vind bij goksites tussen de sportweddenschappen zelfs mogelijkheden om te wedden op e-sports. In Nederland en België zien we steeds meer professionele gamers opstaan. En die kunnen er een leuk zakcentje mee verdienen. Alhoewel, zakcentje? Noem het maar gewoon een fulltime salaris. Als het niet meer is!

Bekende Nederlandse e-sports teams

In Nederland vind je een paar professionele spelers die flink wat weten te verdienen met het uitoefenen van hun hobby: computergames spelen. De meesten maken onderdeel uit van een buitenlands team, maar er zijn er ook die in hun eentje spelen. Ook zijn er een paar teams die in Nederland zijn opgericht. Zo heb je team Fnatic, die onder andere League of Legends, Dota 2 en Battlefield 4 spelen. Serious Gaming heeft teams voor onder meer Quake, Warcraft 3, Counter-strike 1.6, Painkiller en Call of Duty. Team Liquid richt zich vooral op League of Legends, Starcraft, Dota 2, Halo, Heartstone, Fortnite en Counter-strike.

Top van Nederlandse e-sporters

Los van de teams zijn er dus ook een aantal Nederlanders die in hun eentje of in een buitenlands team enorm aan de weg timmeren. Zo heb je bijvoorbeeld Joey “YoungBuck” Steltenpool, die op dit moment coach is voor een LoL-team van G2 Esports. Hij bedenkt alle strategieën en leidt het team terwijl ze spelen. Thijs “ThijsNL” Molendijk zit ook bij G2 Esports en speelt Heartstone op professioneel niveau. Hij werd hierin twee keer Europees kampioen. Hij is vooraan in de twinting en heeft aan prijzengeld al meer dan 400.000 dollar gewonnen. Daarnaast haalt hij ook nog inkomsten uit het streamen van zijn partijen op Twitch.tv. Oudgediende (met 30 jaar) is Manuel “Grubby” Schenkhuizen. Hij zit al 10 jaar in de scene en wordt gezien als één van de beste Warcraft 3 spelers. Prijzengeld tot nu toe? Een slordige 300.000 dollar. En vergeet niet dat in het begin van de e-sports scene het prijzengeld vaak nog helemaal niet zo hoog lag, dus een puike prestatie. Tel daarbij nog zijn inkomsten op het gebied van sponsoring en je zult begrijpen dat er tegenwoordig prima van het spelen van computergames te leven valt.

Prijzengeld op toernooien

Er worden wereldwijd allerlei toernooien gespeeld op het gebied van e-sports en hier gaat zoveel geld in om dat het een ware tak van sport is geworden. Je kunt zelfs bij bookmakers op  goksites sport wedden op uitkomsten van de belangrijkste e-sports toernooien. Bij Call of Duty Black Ops 3 World Championship, dat in 2016 werd gehouden in LA, was in totaal 2 miljoen dollar te winnen! De winnaar kreeg met zijn team 800.000 dollar. Bij het League of Legends World Championship was de beloning zelfs nog groter. Totale prijzengeld: 6.450.000 dollar. Het winnende team gaat met 2.400.000 dollar naar huis. De absolute top in prijzengeld is het Dota 2 World Championship. De totale prijzenpot bedroeg bijna 24.000.000 dollar en de nummer 1 is samen met zijn team in één klap multimiljonair: 11.200.000 dollar!

Je ziet het: wie een beetje behendig is in computergames kan er een leuke boterham mee verdienen. Maar, let wel op. We hebben het hier wel over wereldkampioenschappen, dus misschien is een beetje behendig met een spel helemaal nog niet goed genoeg. Stop dus maar met lezen en ga snel achter je console of pc zitten om je suf te oefenen.

 

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.