Waarom Nintendo niks zegt over de NX

Waarom Nintendo niks zegt over de NX

Shigeru Miyamoto, de man achter Mario en Zelda, laat weten waarom Nintendo nog helemaal niets heeft laten weten over de Nintendo NX. De console, die als opvolger gaat verschijnen voor de Wii U, moet volgend jaar al verschijnen. De reden dat het bedrijf niets laat weten is omdat er een idee is waar nog hard aan gewerkt wordt op dit moment. Daarom is er nog niet de mogelijk om iets met ons te delen.

In terms of NX, there’s an idea that we’re working on. That’s why we can’t share anything at this point, and I don’t want to comment on the other companies. If it was just a matter of following advancements in technology, things would be coming out a lot quicker.

De NX, die waarschijnlijk een andere naam gaat krijgen bij de launch, moet iets gaan brengen wat we nooit eerder hebben gezien. Er gaan geruchten dat het een console moet worden die je ook als handheld kunt gaan gebruiken. Inmiddels zijn er twee games aangekondigd voor het systeem; The Legend of Zelda: Breath of the Wild en Just Dance 2017.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.