Wargaming is de hoofdsponsor van Retro Marathon NL

Wargaming is de hoofdsponsor van Retro Marathon NL

Wargaming heeft vandaag bekendgemaakt dat zij hoofdsponsor zijn van de hoog gerespecteerde Retro Marathon NL die vanavond van start gaat. Om 20:00 uur beginnen zij op www.retromarathon.nl met hun inzamelingsactie voor Alzheimer Nederland, welke tot de 27ste zal duren en 24 uur per dag wordt uitgezonden. Na het geweldige succes van Zelda Marathon NL vorig jaar en de goede samenwerking, besloot Wargaming om de jongens weer een hart onder de riem te steken. Het gebeurt natuurlijk niet elke dag dat mensen zich op zo’n originele manier inzetten voor een goed doel. Tom Putzki, Director of Communications bij hoofdsponsor Wargaming.net, steekt het team een hart onder de riem:

The idea of a retro gaming marathon to support people struggling with Alzheimer deserves not only support from Wargaming, but much more our deepest respect for all participating people. Caring for people in need is such a generous deed and Wargaming is eager to support this altruistic attitude.

Ron Spanjer, hoofd PR van Retro Marathon NL is erg trots om Wargaming.net als hoofdsponsor te mogen verwelkomen.

Wij van Retro Marathon NL geloven dat gamen niet alleen goed kan zijn voor plezier maar dat middels het medium ook wat terug gedaan kan worden naar de maatschappij. Dat een grote internationale partij ons, net als tijdens Zelda Marathon NL 2, in deze visie steunt vind ik niet alleen erg mooi maar vooral een enorme eer.

Retro Marathon NL is een unieke inzamelingsactie. Middels een aantal camera’s zal een groep enthousiaste gamers live te zien zijn, terwijl zij klassieke retro games spelen. Via een groot aantal kanalen zal de Retro Marathon te volgen zijn, met als hub de livestream via de eigen website. Tijdens de marathon wordt middels leuke acties, prijzen en uitdagingen geld ingezameld voor Alzheimer Nederland. Alle donateurs worden accuraat geregistreerd en ook de hoogte van de donaties zal te zien zijn. Door de interactie tussen het team en de kijkers, worden laatstgenoemden betrokken in het evenement via chat, camera, social media, en unieke winacties. Wij wensen vanuit GameParty de mensen van Retro Marathon NL enorm veel succes toe.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.