Warner Bros. kondigt Gauntlet aan

Warner Bros. kondigt Gauntlet aan

Warner Bros. Interactive Entertainment kondigt Gauntlet aan, een compleet gemoderniseerde actie RPG versie van de beroemde dungeon crawler, die deze zomer beschikbaar is via Steam voor PC, met volledige ondersteuning voor SteamOS en de Steam Machines die de tweede helft van dit jaar worden verwacht. De game vormt het voorfront van de WB Games Vault, een direct-to-digital portfolio, bestaande uit betaalde games gebaseerd op populaire Warner Bros. en Midway merken, plus originele IP’s over meerdere digitale netwerken. David Haddad, Senior Vice President Digital Games bij Warner Bros:

Voor Gauntlet hebben we de arcadestijl van de originele game gecombineerd met een geheel nieuwe look en feature set, die ruimte biedt aan lokale en online gameplay voor vier spelers. Gauntlet is de eerste titel in de portfolio van de WB Games Vault en geeft ons de mogelijkheid om toegang te krijgen tot opkomend talent binnen de game development community en de unieke skills en ervaring van deze talenten met onze uitgebreide bibliotheek vol IP’s te matchen.

Gauntlet, ontwikkeld door Arrowhead Game Studios, is een innovatie op eerder uitgekomen titels en blijft tegelijkertijd trouw aan het legendarische format van het merk. Spelers kunnen kiezen uit vier klassieke fantasy personages: Warrior, Wizard, Valkyrie of Elf. Ieder personage heeft zijn eigen unieke sterktes en zwakheden. De Warrior richt de meeste schade aan in melee combat, de Wizard bezit de meest krachtige magie, De Valkyrie heeft de meeste wapenuitrusting en de Elf beweegt het snelst. Onderscheidende speelstijlen, verschillende kerkers en een indrukwekkende tekenstijl houden de gameplay fris. Johan Pilestedt, CEO of Arrowhead Game Studios:

Voor ons, het team van Arrowhead, is Gauntlet een van de meest bepalende games uit onze jeugd en het is fantastisch om met Warner Bros. Interactive Entertainment samen te werken aan deze gloednieuwe versie. Gauntlet is een van de eerste en meest bekende videogame IP’s en we kijken ernaar uit om een frisse nieuwe versie, die toch trouw blijft aan het origineel, te maken van dit multiplayer meesterwerk.

Na het selecteren van de personage start je in de kerkers met het doel je weg door de kamers te vechten, door kwaadaardige wezens te doden en uitdagingen te voltooien. Verschillende speciale items liggen in de kerker, die de gezondheid van de speler herstellen, deuren ontgrendelen en kansen in het voordeel van de speler buigen met magische relikwieën, die de speler langer helpen te overleven in de Gauntlet. De vijanden bestaan uit een verscheidenheid aan op fantasy geïnspireerde monsters, zoals spoken, grunts, demonen, spinnen, tovenaars en krijgers van skeletten.
All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.