Wat is er nieuw in FIFA 14: Ultimate Team?

Wat is er nieuw in FIFA 14: Ultimate Team?

Met meer dan 3,4 miljoen dagelijkse wedstrijden, is Ultimate Team het populairste speltype van EA Sports FIFA. Dit jaar tillen ze FIFA 14: Ultimate Team naar een nog hoger niveau met een schat aan nieuwe functies, zoals FUT-teamgeeststijlen, teamaanpassingen en nog veel meer. Wat er in FIFA 14: Ultimate Team te vinden is?

Verbeterd teamgeestsysteem — Met de nieuwe FUT-teamgeeststijlen kun je de speelstijl van je team helemaal aan je eigen wensen aanpassen. FUT-teamgeeststijlen en loyaliteit komen in de plaats voor opstelling en moreel en dit maakt elk team en elke speler uniek. Er zijn allerlei verschillende FUT-teamgeeststijlen voor doelmannen, verdedigers, middenvelders en aanvallers, en elke stijl heeft invloed op verschillende spelerseigenschappen. Daardoor voelt elke individuele speelstijl uniek en anders aan. Net als in de echte voetbalwereld, zijn de keuzes die je maakt voor de FUT-teamgeeststijl bepalend voor de prestaties van je team. Door de ideale chemie binnen je team te creëren, haal je het beste uit je spelers. Als je bijvoorbeeld het scorend vermogen van Lionel Messi wilt verhogen, kun je ervoor kiezen om een aanvallende teamgeeststijl op hem toe te passen, wat zijn aanvallende eigenschappen een boost geeft.

Online wedstrijden voor één speler — De meest gewilde functie van de community keert terug. Spelers kunnen hun talenten online testen in wedstrijden voor één speler tegen hun rivalen.

Uitgebreid speltype Seizoenen — Speel online of offline in het speltype Seizoenen, compleet met 10 divisies met promotie, degradatie en felbegeerde titels. Verdien genoeg punten om te promoveren, degradatie te ontlopen, divisietitels te winnen of je te kwalificeren voor bekertoernooien. Verdien beloningen zoals munten, items en spelers. Plus nieuwe historische Seizoensstatistieken waarin je je resultaten kunt bijhouden.

Nieuwe opties voor de transfermarkt om te zoeken en te vergelijken — Een nieuw gestroomlijnd en gebruiksvriendelijk zoekvenster waarin je op naam op de transfermarkt kunt zoeken en verschillende spelers met elkaar kunt vergelijken.

Loyaliteit van spelers — Loyale spelers geven je ploeg een teamgeest-boost. Spelers die uit pakketten afkomstig zijn, hebben een teamgeest-boost voor loyaliteit. Spelers die afkomstig zijn uit de transfermarkt hebben die loyaliteit niet en moeten eerst 10 wedstrijden spelen voordat hun loyaliteit wordt ontgrendeld.

Nieuwe opties voor teamaanpassingen — Voor de eerste keer in FIFA Ultimate Team kun je de rugnummers en trapspecialisten rechtstreeks vanuit je teamscherm aanpassen.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.