Wat verwachten we van Electronic Arts tijdens de E3?

Wat verwachten we van Electronic Arts tijdens de E3?

EA heeft het afgelopen jaar best wat klappen gehad. Er is een hoop om goed te maken. Gaat het de uitgever lukken om tijdens deze E3 weer wat goodwill te kweken bij de gamers? We doen onze voorspellingen.EA heeft geen echte persconferenties meer maar kiest voor EA Play, een plek waarbij de games vooral gespeeld worden. Toch worden ze ook getoond met een korte presentatie. Ik hoop vooral dat die niet zo tenenkrommend is zoals vorig jaar. Laat Youtubers vooral niet je verhaal vertellen. Ja, ze zijn leuk op Youtube, maar live tegenover miljoenen kijkers werden ze toch bijzonder awkward. Laat het doen door de mensen van EA die dit kunnen om het een beetje professioneel te laten ogen. Thanks. Qua games verwacht ik uiteraard de standaard sporttitels waar ik verder weinig over uit wil gaan wijden. Groot gaat ingezet worden op Battlefield en Anthem. En Star Wars, Star Wars moet aanwezig zijn. EA heeft heel wat goed te maken daar. Na het debacle rondom Battlefront II en het sluiten van Visceral (die met een epische singleplayer Star Wars-game bezig waren), is het zaak om goodwill te tonen en te laten zien wat deze franchise gaat brengen. Respawn heeft een Star Wars-titel in ontwikkeling. Tijd om te tonen! En dat Star Wars-gebeuren van EA Montreal? Gewoon ook laten zien. Na jaren aan achter de schermen-video’s willen we nu de games zien. En natuurlijk worden deze aangekondigd met een acteur uit de films. Dragon Age 4 zou een klapper kunnen zijn waarvan niemand wist dat ‘ie ging komen. Net zoals die nieuwe Burnout die aangekondigd gaat worden.

– Bas van DunAmerikaans, groots, bombastisch en lekker veel show. Dat verwacht ik van EA. Grote bekende namen die eventjes hun opwachting maken om een klein stukje intro te geven voor beelden van een nieuwe game. Ze hebben wat goed te maken na het verschrikkelijke EA Play van vorig jaar waarbij presentatoren niet uit hun woorden kwamen. Qua games zal het allemaal niet zo verrassend zijn dit jaar. Uiteraard weer alle nieuwe delen van alle sport-franchises die we voorbij gaan zien komen, waarbij er weer zeer kleine aanpassingen zijn gemaakt die ervoor zorgen dat iedereen de games toch weer in huis wil gaan halen. Anthem zal zeer uitgebreid behandeld gaan worden, wat ik totaal niet erg ga vinden want de game heeft mijn aandacht vorig jaar flink weten te pakken en ik ben dan ook zeer benieuwd om meer van deze game te gaan zien. Dan is er natuurlijk ook de nieuwe Battlefield die zich in de Tweede Wereldoorlog zal afspelen. En dan toch afsluiten met een zeer leuke verrassing in de vorm van de nieuwe Dragon Age maakt de show helemaal af.

– Daan ThissenEA is een uitgever waar ik steeds minder mee heb. Ze maken over het algemeen nog degelijke games, maar ik vind er geen ziel in. Need for Speed Payback en FIFA 18 waren degelijk maar oninterresant, Battlefield 1 een gemiste kans en over Battlefront 2 ga ik gewoon zwijgen. Het was met Dead Space 2 dat EA me nog eens echt wist te pakken met een game, en dat is gewoon jammer. Hopen dat Battlefield V de moeite waard gaat worden dan maar? Dan hoop ik in elk geval dat het leveldesign in de campaign een stuk boeiender uitgewerkt is dan in hun vorige game… Een nauw pad oplopen om daar even een fort te veroveren en dat vervolgens tien minuten te verdedigen in een verkapte horde-mode is in elk geval niet mijn idee van boeiende gameplay. Misschien kan ik hopen dat die Star Wars-game van Amy Henning wat gaat worden? Diezelfde Star Wars-game die sinds de vorige E3 wordt hertimmerd om er in plaats van een singleplayer avontuur een grotere focus op multiplayer in te stoppen? Wat mij betreft mag EA gerust me proberen te overtuigen van het tegendeel, maar op dit moment boeit wat ze doen me gewoon voor geen meter.

– Eefje SchietgatEA staat natuurlijk garant voor EA Sports. Natuurlijk gaat veel draaien om FIFA, dat opnieuw op alle punten verbeterd zal zijn. Voor de PC, Xbox One en PS4 althans. De Switch-versie blijft nog even een vraagteken aangezien die geen Frostbite-engine heeft en dus verschilt ten opzichte van de andere versies. Verder wordt het wel eens tijd voor een nieuwe racegame uit de keuken van EA. In navolging van Burn-out Paradise Remastered wordt het mogelijk een nieuwe game in die franchise, al durf ik er nog geen geld op in te zetten. Misschien een volledig vernieuwde Need for Speed, misschien wel iets compleet nieuws. Daarnaast gaan we meer Star Wars zien, al durf ik nog niet te zeggen of het in Battlefront-vorm of iets heel anders gaat zijn. Stiekem hoop ik dat laatste. Als laatste denk ik dat EA de Switch beter gaat ondersteunen. Niet in de vorm van multiplatform-titels, maar door met name indies onder de EA-vlag ook naar Switch te brengen en misschien een of meer exclusieve games aan te kondigen.

– Harmen Bootsma


Bij EA heb ik toch altijd een beetje het idee dat zo’n conferentie een beetje plichtmatig is. Als je mij vraagt wat nou echt dé momenten van EA waren tijdens de E3, moet ik je toch een beetje het antwoord verschuldigd blijven. Dat verplichte blokje met sportgames in de conferentie is altijd verschrikkelijk in ieder geval. Toch zal dit blokje er ook dit jaar (helaas weer) in gaat zitten. Net als de nieuwe Battlefield. EA staat de laatste tijd natuurlijk niet in zo’n lekker daglicht. Er is maar één manier om dat te verhelpen: door te knallen met games. Geen gelul meer over microtransactie of andere ongein: ik wil gewoon lekker gamen. Mijn voorspelling: EA gaat met een hoop verrassingen komen. Dat moet haast wel.

– Robin Link


Op 9 juni om 19.00 uur zal EA los gaan met EA Play en daarin haar plannen voor de komende tijd bekendmaken. Daarnaast tonen ze dan of wij een beetje op een goed pad zaten. Want voorspellingen hoeven niet altijd juist te zijn, of toch wel?

Al behoorlijk wat jaren is GameParty te vinden op deze uithoek van het web. Dagelijks vind je er de nieuwste reviews, de vetste previews en het laatste nieuws.