Wat verwachten we van Ubisoft tijdens de E3?

Wat verwachten we van Ubisoft tijdens de E3?

Vorig jaar liet Ubisoft met Beyond Good and Evil 2 even een bommetje vallen op de hele E3. De game was ineens een feit. Weet Ubisoft dit jaar weer iets van dat kaliber af te leveren? Wij doen onze voorspellingen.Vorig jaar gooide Ubisoft even een bommetje op het internet door Beyond Good and Evil 2 dan eindelijk aan te kondigen. Met een geëmotioneerde developer erbij en alles. Het was puur, het was fantastisch. Maar daarna werd het te stil. Dus dit jaar gaan we een echte gameplaytrailer zien van de game. De game komt nog niet uit dit jaar, hoop daar maar niet op, maar de beelden mogen gezien worden. Net zoals die van The Division 2, Skulls & Bones en The Crew 2. Assassin’s Creed is inmiddels al onthuld en Verder zien we toekomstige plannen voor Ghost Recon Wildlands en Rainbow Six, wordt Splinter Cell gewoon onthuld en wordt alles even lichtgevend blauw wanneer we zien hoe de Avatar-game eruit gaat zien. Niet met dat kale mannetje, maar met die wezens van Pandora. Misschien is dat de laatste game die Ubisoft toont met een grafische pracht waarvan je denkt dat je naar de film kijkt. Of ze geven stiekem gewoon een nieuwe Prince of Persia…

– Bas van DunUbisoft wat heb je mij vorig jaar toch weten te verrassen. Ik dacht aan de zoveelste telg in de Far Cry en Assassins Creed-reeks, maar dankzij beelden van Skulls & Bones en de gigantische verrassing in de vorm van Beyond Good and Evil 2 was ik zeer te spreken over de presentatie van vorig jaar. Dit jaar heb ik dan ook een stuk hogere verwachtingen van Ubisoft en hoop ik meer te zien van de games die al aangekondigd zijn. Zo hoop ik op een iets uitgebreidere kijk naar Beyond Good and Evil 2, hoewel ik verwacht dat het zal blijven bij wat teaser-werk. Maar naast de games waarvan we al weten dat ze er aankomen zal Ubisoft ook een nieuwe Splinter Cell gaan laten zien. De geruchten zijn zo sterk dat het wel een enorme tegenvaller zou zijn als dit niet het geval is. En dan is daar natuurlijk nog de nieuwe Assassin’s Creed.

– Daan ThissenHet enige wat Ubisoft moet doen om hun conferentie geslaagd voor me te maken is gewoon die Splinter Cell-game tonen. Zolang het een traditionele lekkere stealth-game wordt met Ironside als Fisher, en geen open world Ghost Recon-achtige co-op shit, dan ben ik een erg blij Eefje. Uiteraard weten we ondertussen al dat er dit najaar een nieuwe Assassin’s Creed komt die zich af gaat spelen in het oude Griekenland. Ik twijfel daar toch wat rond. Enerzijds voelt het alsof ze terug in die valkuil van jaarlijkse releases trappen, maar aan de andere kant is dit het werk van het team achter Unity, dus de game heeft wel degelijk een ontwikkelingscyclus van een jaar of drie achter de rug. Het oude Griekenland is in elk geval net als Egypte een boeiende setting, dus ik ben toch voorzichtig enthousiast. Verder wil ik nou ook wel wat gameplay gaan zien van Beyond Good and Evil 2 en misschien een soft releasedate, een indicatie van wanneer we de game mogen verwachten dus. Tenslotte hoop ik uiteraard nog steeds erg vurig op een nieuwe Brothers in Arms en mogen ze wat mij betreft ook dit jaar weer een verrassing zoals Rabbids + Mario uit hun hoed toveren.

– Eefje SchietgatNaar Ubisoft ben ik misschien we het meest benieuwd van alle persconferenties. De presentatie staat eigenlijk altijd wel garant voor een of meerdere ongemakkelijke momenten, maar het knalt en het swingt wel altijd. Over de presentatie zelf maak ik me dan ook weinig zorgen, ik ben echter heel benieuwd wat voor games we gaan zien. Ik hoop het meest dat we meer en vooral duidelijkere gameplay van Beyond Good & Evil 2 te zien gaan krijgen. Mogelijk zit de game nog altijd te vroeg in de ontwikkelingscyclus om ‘all out’ te gaan, maar een mens mag hopen. Zekerheidjes lijken in ieder geval een nieuwe Just Dance, Splinter Cell en het tweede deel van The Division te worden. Van de vlak voor de E3 aangekondigde Assassin’s Creed in het oude Griekenland gaan we natuurlijk ook meer zien, dat heeft me overigens érg nieuwsgierig gemaakt. Ten eerste al dat er dit jaar toch weer een AC-game komt, ten tweede door de in potentie zeer interessante setting. Last but not least denk ik dat we meer gaan zien van de innige samenwerking die Ubisoft met Nintendo op aan het bouwen is. Denk aan een (of meer) exclusive(s) a la Mario & Rabbids. Al denk ik dat het deze keer een volledig nieuw concept gaat zijn, en geen crossover. Laat maar komen!

– Harmen Bootsma


Ubisoft was vorig jaar écht de verrassing van de E3. Door gewoon een hele dikke line-up aan titels te brengen wisten ze een hoop zieltjes voor zich te winnen. Was het verrassend? Voor het grootste gedeelte zeker niet. Maar was het lekker? Dat zeker. Het is dan even afwachten wat we dit jaar te zien krijgen; een hoop grote Ubisoft-titels zijn dus vorig jaar al uitgekomen. Vast staat dat we meer te zien krijgen van Skulls & Bones en Beyond Good and Evil 2. En vooral die tweede titel gaat natuurlijk voor een hele hoop vuurwerk zorgen. Ik hoop dat Ubisoft ons dit jaar weer zo enthousiast weet te maken: dit jaar door met een hoop toffe verrassingen te komen. Een nieuwe Splinter Cell zou ik bijvoorbeeld zeer op prijs kunnen stellen. Wie weet dat Ubisoft nog wel met een spannende titel voor de Switch komt…

– Robin Link


Gaat het internet weer ontploffen nadat Ubisoft haar zegje heeft gedaan? Check de conferentie op 11 juni om 22.00 uur om er achter te komen. Wij zorgen dat we al het nieuws voor je klaar hebben staan!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.