Windows 10 komt naar Xbox One

Windows 10 komt naar Xbox One

Windows 10 zal verschijnen op de Xbox One. Dit heeft Phil Spencer, de grote baas van Xbox, op een speciaal evenement aangekondigd. Hierdoor moeten veel van de Windows-features gaan werken op de Xbox One. Denk aan het streamen van je spel naar andere Windows 10-apparaten in huis. Niet via het internet, maar via je thuisnetwerk. Zo is het dus mogelijk om je Xbox One-spel te spelen op je Microsoft Surface of op je PC.

Grappend liet Spencer weten dat het niet de bedoeling is dat Word en Excel nu veel gebruikt gaan worden op de One. Wel kunnen software ontwikkelaars er voor kiezen om hun programma’s op Windows PC alsook op de One te laten draaien.

De connectie tussen Windows 10 en Xbox One gaat nog verder door de speciale Xbox-app die verschijnt in Windows 10. Hierdoor gaat het mogelijk zijn om je beelden direct op te nemen, alsook de laatste dertig seconden even snel vast te leggen. Het doet ons denken aan ‘Xbox record that’. Windows 10 zal ook DirectX 12 gaan brengen, een techniek die er voor gaat zorgen dat de grafische processen weer een stap verder kunnen gaan. Volgens Microsoft zorgt dit voor vijftig procent prestatieverbeteringen en een grote energiebesparing.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.