World of Warships closed bèta begint op 12 maart

World of Warships closed bèta begint op 12 maart

Wargaming heeft bekend gemaakt dat World of Warships vanaf 12 maart in closed bèta gaat. Spelers kunnen zich vanaf nu opgeven als tester. Gedurende de test kunnen spelers in een wereld duiken van stevige maritieme zeegevechten en hun bevindingen delen met het ontwikkelteam. Met die feedback zal de game ervaring geoptimaliseerd worden.

Afgelopen december en januari waren er twee World of Warships bèta test weekenden waarbij meer dan 75.000 spelers hebben meegedaan bovenop de reguliere 15.000 testers. Gemiddeld had elke tester ongeveer 60 sessies gespeeld in slechts vier dagen tijd. In de aankomende bèta zullen spelers toegang hebben tot vijf maps waarin ze meegevoerd worden op een reis door ijzige wateren en tropische archipels. Men kan varen in maar liefst 50 Amerikaanse en Japanse oorlogsschepen.
De kruisers van beide naties, zijn geweldige wendbare vaartuigen die de opperhand hebben tegen vijandelijke torpedobootjagers en kunnen significante klappen kunnen uitdelen tegen schepen van dezelfde scheepsklassen. Japanse oorlogsschepen zijn woeste aanvalsschepen die, dankzij hun dikke bepantsering, andere schepen goede dekking kunnen geven. De torpedobootjagers zijn de meest manoeuvreerbare schepen die uitermate geschikt zijn om mee te scouten, back-up te geven en om dodelijke torpedo’s aftevuren. Tot slot zijn er nog vliegdekschepen, die in het begin, enkel bij de Amerikanen vertegenwoordigd zijn. Deze schepen zijn ideaal voor de tactische speler die aanvallend speelt en van scout missies houdt.

Bemanningen (vertegenwoordigd door warships commanders) spelen een belangrijke rol in de gameplay. Spelers krijgen elke keer als zij een level omhoog gaan punten die ze kunnen uitgeven aan verschillende skills die onderverdeeld zijn in diverse ranks en categorieën. Spelers kunnen de “Commander” helemaal naar hun stijl modeleren, of ze nu bijvoorbeeld beter beschermd willen zijn tegen specifieke aanvallen of hun herlaadtijd willen verkorten.

Aanvullend op de persoonlijke trainingen is er een optie genaamd “Modernizations” die spelers de gelegenheid biedt om de gevechtscapaciteiten te ontwikkelen. Er zijn ook hier diverse opties beschikbaar zoals het verbeteren van de duurzaamheid van de wapens of extra bescherming tegen vuur en lekkages. Spelers die in een teamverband willen spelen kunnen zich aansluiten bij twee anderen in de “Divisions” sectie.

In de toekomst zal World of Warships ook Japanse vliegdekschepen en Amerikaanse slagschepen toevoegen. Tot slot zullen er dan ook Achievements bij gaan komen voor bepaalde doelen in gevechten en in het aanpassen van de schepen.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.