World of Warships laat je in VR de HMS Belfast ontdekken

World of Warships laat je in VR de HMS Belfast ontdekken

Je kunt een kijkje nemen in de “HMS Belfast VR Expierence” voordat je, in-game op de PC, met het schip aan de slag gaat. Het filmpje is te zien op VR brillen via de Littlestar applicatie op de PC, mobiel en ook de Playstation 4 met een PSVR.

HMS Belfast is het meest gepreserveerde oorlogsschip in Europa en heeft een belangrijke rol in de Zeeslag bij de Noordkaap heeft gespeeld op 26 december 1943. Zij heeft geholpen met het vernietigen van een van de laatste Duitse slagschepen genaamd Scharnhorst die enorme kanonnen had. De HMS Belfast was toentertijd de meest geavanceerde lichte cruiser van de wereld en is zojuist tot World of Warships toegevoegd als een Tier VII Premium schip; als toevoeging van de recent verschenen Engelse schepen.

Naast de tank gerelateerde filmpjes kun je nu ook samen met Wargaming’s eigen historici Richard “The Challenger” Cutland en Nicholas “The Chieftain” Moran de echte HMS Belfast in een 360 graden video bekijken die op de rivier de Thames drijft met ook beelden van de gedetailleerde 3D scheepsmodellen uit World of Warships.

HMS Belfast is a famed vessel that inspired us to create an unprecedented VR experience that deepens the historical connection to the World of Warships in-game experience. We just couldn’t pass up such deep access to this noteworthy ship. Visiting her in London allowed us develop groundbreaking content for our viewers, inviting them to jump into a mixed reality VR experience on the real ship, and then get hands-on experience with her in-game.

– Alex Bobko, Head of Marketing Special Projects at Wargaming
Klik hier om de video te zien via Youtube. Hier via Littlestar of download de app voor PlayStation.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.