Xbox One games streamen naar de Oculus Rift

Xbox One games streamen naar de Oculus Rift

Tijdens een live persconferentie heeft Oculus gisteren de definitieve consumentenversie van hun Virtual Reality bril onthuld. Hij lijkt heel erg op de Developer-versies die de afgelopen tijd zijn verschenen. De bril is heel licht en makkelijk aan te passen voor mensen met een bril. Daarnaast is er een koptelefoon gekoppeld aan de Oculus Rift, maar deze is makkelijk los te maken en te vervangen door een eigen koptelefoon. In de doos van de Oculus Rift zal ook standaard een draadloze Xbox One controller zitten.
Het grote nieuws is echter vooral de samenwerking met Microsoft. Het zal namelijk mogelijk zijn om Xbox One games te streamen naar de Oculus Rift, zodat je ze in een soort virtuele privé bioscoop kan spelen. Hiermee lijkt Microsoft ineens een sterke troef in handen te hebben tegen Project Morpheus van Sony. Het is echter nog onduidelijk hoe het streamen van de Xbox One games precies gaat werken. Kan je de bril direct aansluiten op de console of zal je toch nog een pc nodig hebben? Hopelijk krijgen we daar tijdens de E3 meer duidelijkheid over.

Tijdens de persconferentie zijn er ook een aantal games getoond die zullen verschijnen voor de Oculus Rift. De meest opvallende titel in die lijst is wel Edge of Nowhere van Insomniac Games, bekend van Sunset Overdrive. In de trailer hieronder krijg je een voorproefje van de verschillende VR-games die in ontwikkeling zijn.
Een exacte releasedatum en prijs van de Oculus Rift zijn nog niet bekend gemaakt, maar mogelijk dat we daar tijdens de E3 meer over gaan horen.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.