Crash Bandicoot nog steeds in handen van Activision

Crash Bandicoot nog steeds in handen van Activision

Dat er een easter egg rondom Crash Bandicoot te vinden is in Uncharted 4 is tof. Op internet liepen de speculaties dan ook erg uiteen. Zou dit betekenen dat Naughty Dog na flink wat jaren terug gaat keren naar Crash Bandicoot? Toch blijkt het iet zo zijn. Adam Boyes van PlayStation laat namelijk weten dat Sony de rechten op het personage jaren geleden al heeft verkocht.

Crash Bandicoot verscheen voor het eerst in 1996, afkomstig van Naughty Dog. De laatste game met de Bandicoot in de hoofdrol was in 2008 met Crash: Mind over Mutant. Deze werd gemaakt onder de vlag van Activision, de uitgever die de rechten dus heeft. Hoewel er al jaren niks met de franchise is gedaan, heeft Activision deze rechten nog steeds in handen. Sony mag dus niets met het personage doen.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.