Yakuza 6: The Song of Life krijgt launch trailer

Yakuza 6 The Song of Life

PlayStation 4
8.2

Sterk

Yakuza 6: The Song of Life krijgt launch trailer

Yakuza 6: The Song of Life krijgt launch trailer

Het laatste hoofdstuk van Kazuma Kiryu, beter bekend als de Dragon of Dojima en hoofdrolspeler in Sega’s langlopende Yakuza-franchise, komt ten einde met de release van Yakuza 6: The Song of Life. De game is vanaf nu zowel fysiek als digitaal beschikbaar op de PlayStation 4, en dankzij de nieuwe “Dragon Engine” is dit technologisch de meest geavanceerde Yakuza-titel ooit.

In Yakuza 6 ontdekt Kiryu hoe veel mensen precies willen opofferen voor hun familie – of het nu bloedbanden of andere verbintenissen betreft. Hij gaat op onderzoek naar schimmige gebeurtenissen waarbij de mensen zijn betrokken waar hij het meest om geeft. Na drie jaar in de gevangenis, ontdekt een oudere en geharde Kiryu dat zijn surrogaatdochter, Haruka, is verdwenen uit het weeshuis dat hij beschermt. Het spoor leidt hem naar zijn oude wijk in Kamurocho, waar hij ontdekt dat ze is aangereden door een wagen en nu in coma ligt. Daarbij komt het feit dat Haruka nu een zoontje heeft waar hij voor moet zorgen. Met de baby in zijn armen, reist Kiryu naar de havenstad Onomichi, Hiroshima om de waarheid te achterhalen over Haruka, haar zoon, en een sinister geheim dat de yakuza van Hiroshima bewaakt.

Yakuza 6 is de ultieme yakuza-game met een keihard misdaadverhaal, explosieve gevechten en prachtige omgevingen, van het ongekende realisme van de nieuwe setting in Onomichi, een prachtig, slaperig havenstadje in de prefectuur Hiroshima, tot de nieuwste evolutie van Kamurocho, het grootste prostitutiegebied in Tokio.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.