ZeniMax klaagt Oculus aan

ZeniMax klaagt Oculus aan

ZeniMax Media heeft Oculus aangeklaagd voor het gebruiken van intellectueel eigendom van ZeniMax. ZeniMax had deze informatie beschikbaar gesteld voor Oculus aan hand van een bindend contract die stelde dat informatie niet mocht worden gebruikt voor derde partijen. Volgens ZeniMax heeft Oculus de informatie echter toegepast als fundamentele bouwstenen voor de ontwikkeling van virtual reality en daarbij copyrights, handelsmerken, en het contract overschreden.

“Intellectual property forms the foundation of our business. We cannot ignore the unlawful exploitation of intellectual property that we develop and own, nor will we allow misappropriation and infringement to go unaddressed.”

ZeniMax is al enige tijd in discussie met Oculus betreft deze onenigheid. Palmer Luckey, de oprichter van Oculus, is echter van mening dat het bedrijf geen informatie van ZeniMax heeft gebruikt en daarom geen recht heeft op een vorm van compensatie.

De spanning tussen beide bedrijven begon eerder deze maand te borrelen, toen John Carmack, bemand met een hoop technologische know-how, ZeniMax verliet voor een positie bij Oculus. Carmack heeft via Twitter op de aanklacht gereageerd met de bevestiging dat hij geen code van ZeniMax heeft gebruikt bij Oculus.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.