Minecraft mogelijk speelbaar met Oculus Rift

Minecraft mogelijk speelbaar met Oculus Rift

Minecraft bedenker Markus “Notch” Persson was niet erg blij met het nieuws dat Facebook de Oculus Rift gekocht had. Echter meld hij nu dat hij zich er overheen gezet heeft en niet meer boos is. In maart dit jaar zei hij dat hij de Minecraft versie voor de Oculus Rift gecancelled had puur omdat Facebook de Oculus Rift gekocht had.

Nu blijkt hij echter weer gekalmeerd te zijn en John Carmack, lid van het team achter Oculus Rift, reageerde hierop met het volgende: “Say the word, ship the source, and i’ll make sure it runs well on you-know-what…”. Hieruit kan je concluderen dat er mogelijk toch een Oculus Rift versie aankomt. Notch meldde als laatst dat de beslissing van een Oculus Rift versie bij het development team ligt.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.