2K en Gearbox Software kondigen Borderlands: The Pre-Sequel aan

2K en Gearbox Software kondigen Borderlands: The Pre-Sequel aan

2K en Gearbox Software kondigden vandaag aan dat Borderlands: The Pre-Sequel, een volledig nieuwe standalone Borderlands-game die zich afspeelt tussen Borderlands en Borderlands 2, momenteel in co-ontwikkeling is bij Gearbox Software en 2K Australië. Christoph Hartmann, president van 2K:

Borderlands is een van 2K’s belangrijkste franchises en Borderlands 2 is de bestverkopende titel in de geschiedenis van ons bedrijf. Fans schreeuwen om een geheel nieuwe, triple-A Borderlands-ervaring en dat is precies wat ze krijgen met Borderlands: The Pre-Sequel
Borderlands: The Pre-Sequel lanceert spelers naar de maan van Pandora en laat ze wilde, zwaartekrachttrotserende vuurgevechten beleven in bijna gewichtsloze omgevingen met een reeks volledig nieuwe wapens. Voor de allereerste keer spelen fans aan de andere kant als vier nieuwe speelbare personages die bijdragen aan de opkomst van de Hyperion Corporation. Vechtend aan de zijde van Handsome Jack, zijn spelers getuige van zijn transformatie in de megalomane tiran die fans graag haatten in Borderlands 2. Randy Pitchford, president van Gearbox Software:

Toen Gearbox Software de Borderlands franchise creeërde, konden we slechts dromen van de hoeveelheid liefde en steun van gamers. We zijn dankbaar dat het ongelofelijke talent van 2K Australië kon bijdragen om Borderlands: The Pre-Sequel te laten beantwoorden aan de hoge verwachtingen die Borderlands-fans inmiddels terecht hebben.

Gearbox heeft 2K Australië de co-ontwikkeling toevertrouwd van hun bekroonde franchise en we zullen er alles aan doen om een geheel nieuwe shoot ’n’ loot ervaring te leveren waar fans van uit hun dak gaan. Fans zullen zelf op PAX East zien dat er niets gaat boven bijna gewichtsloos rondspringen op de maan in een low-gravity vuurgevecht, een maan-bandiet compleet bevriezen met een van de nieuwe Cryo wapens en hem dan te verbrijzelen in kleine stukjes die de ruimte in zweven. Dat is behoorlijk episch.

– Tony Lawrence, general manager van 2K Australia

Borderlands: The Pre-Sequel is vanaf medio najaar beschikbaar voor Xbox 360, PlayStation 3 en PC.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.