Accu Hololens gaat maximaal 5,5 uur mee

Accu Hololens gaat maximaal 5,5 uur mee

Microsoft’s Hololens zal maximaal vijfenhalf uur meegaan op één acculading. Dat vertelt Bruce Harris, Technical Evangelist bij Microsoft, in een inmiddels verwijderde YouTube-video.
Bij intensief gebruik gaat de augmented reality-bril twee tot tweeënhalf uur mee, aldus Harris. Daarnaast zei hij dat het kijken door Hololens eruit ziet als een transparant beeldscherm van 15 inch op zo’n zeventig centimeter afstand van je gezicht. Tevens maakte Harris bekend dat Hololens-brillen aan elkaar gekoppeld kunnen worden, zodat meerdere gebruikers hetzelfde hologram kunnen bekijken.

De komende maanden kunnen alleen ontwikkelaars een eerste versie van de Hololens kopen voor zo’n 3000 dollar. Over een prijs en releasedatum van de consumentenversie is nog niks specifieks bekend, alleen dat dit tijdens de lifespan van Windows 10 zal zijn.

Hardcore casual gamer en graphicshoer. Hartje racing/action/adventure met een voorliefde voor sfeer. Schrijft niet alleen zelf, maar eindredacteert ook stukjes van anderen. Daarnaast groot consument van films, series en chocolade(rozijnen).