Activision Blizzard geeft bijna zes miljard voor ontwikkelaar Candy Crush Saga

Activision Blizzard geeft bijna zes miljard voor ontwikkelaar Candy Crush Saga

Uitgever Activision Blizzard heeft aangekondigd dat er een overeenkomst is bereikt om ontwikkelaar King Digital Entertainment over te kopen. Deze studio kennen we vooral van de gratis te spelen game Candy Crush. Activision Blizzard geeft 5.9 miljard voor de studio. Als we dit even in een ander licht zetten; Disney gaf enkele jaren geleden 4 miljard voor LucasFilm, inclusief de Star Wars en Indiana Jones-licenties…

Activision Blizzard geeft aan dat door de overname ze één van de grootste entertainmentnetwerken in handen heeft. Candy Crush heeft elke maand een half miljard actieve gebruikers. Na Call of Duty, World of Warcraft en Destiny heeft de uitgever er dus weer een grote game bij. Aandeelhouders van King Digital hebben positief op het nieuws kunnen reageren; hun aandeel steeg met twintig procent.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.