Alpha Evolve als eerste op Xbox One

Alpha Evolve als eerste op Xbox One

2K en Turtle Rock Studios hebben aangekondigd dat de “Big Alpha” test van de 4v1 multiplayer shooter Evolve wereldwijd als eerste voor 24 uur beschikbaar zal zijn op de Xbox One vanaf 30 oktober. In totaal loopt de test tot 2 november: voor PlayStation 4 en PC is er beperkte toegang tot de closed alpha test vanaf 31 oktober tot 2 november 2014. Spelers kunnen zich op www.evolvegame.com/xboxonealpha registreren voor vroegtijdige toegang en een kans om mee te doen aan de alpha test op de Xbox One.

Evolve, ontwikkeld door Turtle Rock Studios, de ontwikkelaars van Left 4 Dead, heeft tot op heden meer dan 60 awards en redactionele onderscheidingen gewonnen, en is de enige game ooit die wegliep met de officiële E3 en Gamescom “Game of Show” awards in hetzelfde jaar.
Daarnaast zijn, als dank aan Evolve’s grootste fans, spelers die Evolve reeds in pre-order bij deelnemende retailers hebben besteld of dat de komende weken nog doen, gegarandeerd van toegang tot de alpha test op het door hun gekozen platform. Chris Ashton, co-founder en design director bij Turtle Rock Studios:

De ongekende reacties van vroege Evolve spelers hebben onze hoogste verwachtingen overtroffen, maar we hebben nog steeds een flinke klus te klaren in de komende maanden. We moeten de servers en het matchmaking systeem aan een stress-test  onderwerpen en kijken naar balans, het vrijspelen van content, etc. De alpha test representeert het eindproduct niet volledig, maar het is onze kans om te zien hoe de game oogt in de echte wereld. In januari 2015 zullen we dit wederom testen in de open bèta van Evolve, exclusief voor de Xbox One. De data die we uit deze tests halen, zal worden gebruikt om Evolve zo goed mogelijk te maken wanneer de game uitkomt op 10 februari 2015.

Een gelimiteerd aantal codes voor de Big Alpha zal ook op andere plekken verkrijgbaar zijn. Zij die hier graag onderdeel van uit willen maken, moeten het officiële Evolve blog bezoeken en dit regelmatig in de gaten houden voor updates van mogelijkheden om mee te doen. Volg Evolve ook op Twitter, wordt fan op Facebook en bezoek de 2K en Turtle Rock fora om codes te scoren om mee te spelen.

Alle spelers die Evolve in pre-order bestellen, ontvangen ook het Monster Expansion Pack, dat gratis het vierde speelbare monster vrij geeft dat na de lancering beschikbaar komt, evenals de alternatieve Savage Goliath skinn. De Monster Expansion Pack zal voor iedereen die Evolve in pre-order bestelt beschikbaar zijn voordat de game wordt verscheept.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.