Assassin’s Creed Origins draait niet native 4K op Xbox One X

Assassin’s Creed: Origins

PC PlayStation 4 Xbox One
8.6

Sterk

7

User Avg

Assassin’s Creed Origins draait niet native 4K op Xbox One X

Assassin’s Creed Origins draait niet native 4K op Xbox One X

De Xbox One X is in staat om games in native 4K te draaien. Toch zal niet elke game dit doen. Digital Foundry heeft een analyse losgelaten op Assassin’s Creed Origins waaruit blijkt dat de game gebruikt maak van ‘checkerboarding’. Dit is een techniek die er voor zorgt dat de resolutie op 3840 bij 2160 pixels komt te liggen, terwijl de game niet in 4K speelt. Volgens Digital Foundry moeten we ons echter geen zorgen maken, de game ziet er grafisch geweldig uit op de Xbox One X. De technici van Digital Foundry noemde de game op dit platform dan ook ‘eerder een krachtige pc- dan een console-ervaring’. De game draait op dertig frames per seconde.

Natuurlijk dient er bij vermeld te worden dat de game nog vol in ontwikkeling is en dat de game voor de launch nog geoptimaliseerd moet worden.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.