Batman: Arkham Knight aangekondigd

Batman: Arkham Knight aangekondigd

Warner Bros. Interactive Entertainment en DC Entertainment kondigen vandaag Batman: Arkham Knight aan, Rocksteady Studio’s slotstuk van de prijswinnende, succesvolle games Batman: Arkham Asylum en Batman: Arkham City. Batman: Arkham Knight is gebaseerd op de DC Comics Batman kernlicentie en zal exclusief beschikbaar zijn voor PlayStation 4, Xbox One en PC. De game staat gepland voor wereldwijde release in 2014.

In het explosieve finalestuk van de Arkham serie staat Batman oog in oog met de ultieme bedreiging voor de stad, die hij heeft gezworen te beschermen. De Scarecrow keert terug en voegt zich bij een imposante lijst superschurken, waaronder Penguin, Two-Face en Harley Quinn om The Dark Knight voor altijd te verslaan. In Batman: Arkham Knight introduceert Rocksteady een uniek design van de Batmobiel, die voor het eerst in de franchise bestuurbaar is. De toevoeging van dit legendarische voertuig, tezamen met de veelgeprezen gameplay van de Batman Arkham serie, biedt gamers de ultieme en complete Batman ervaring, wanneer ze door de straten van heel Gotham City scheuren en boven de skyline van de stad zweven. Martin Tremblay, Directeur Warner Bros. Interactive Entertainment:

Batman: Arkham Knight is het hoogtepunt van onze waanzinnig succesvolle franchise. We bieden spelers de meest uitgebreide en indrukwekkende titel uit de serie. Het Rocksteady Studios team is gefocused op de uitstekende gameplay waar ze bekend om staan en brengt een geweldige nieuwe ervaring voor gamers en Batman fans.
Sefton Hill, Game Director bij Rocksteady Studios:

Het team van Rocksteady Studios steekt enorm veel werk in het ontwikkelen van het laatste hoofdstuk van onze Batman: Arkham trilogie, zodat fans kunnen ervaren hoe het is om Batman te zijn. We zijn erg verheugd de game voor next-gen platforms te ontwikkelen. Hierdoor kunnen we de design elementen die we vanaf het begin voor ogen hadden, zoals de Batmobiel en hoe deze de capaciteiten van Batman vergroot, tot leven brengen in een zeer gedetailleerde, complete Gotham City.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.