Battlefield 1 gaat terug naar Eerste Wereldoorlog

Battlefield 1 gaat terug naar Eerste Wereldoorlog

DICE heeft Battlefield 1 aangekondigd. Alleen in Battlefield 1 galoppeer je te paard naar een tankgevecht om een squad met bondgenoten te vormen in epische multiplayergevechten met maximaal 64 spelers. Dankzij continu veranderende omgevingen in het begin van de totale oorlog is geen strijd ooit dezelfde. Battlefield 1 wordt op 21 oktober 2016 wereldwijd uitgebracht op de Xbox One, Origin voor de pc en de PlayStation 4.

Battlefield 1 voert je naar meerdere gevarieerde locaties waarop je jezelf een weg door realistische gevechten moet banen. Via stedelijke gevechten in krappe belegerde Franse steden, grote open ruimten in de Italiaanse Alpen en waanzinnige veldslagen in de woestijnen van Arabië ontdek je een wereld in oorlog tijdens een avontuurlijke campagne.
In de realistische multiplayer sandbox-ervaring kies je het luchtruim en doe je met ronkende motoren mee aan luchtgevechten boven verraderlijke landschappen, vernietig je de kust vanaf een oorlogsschip op zee, en stort je jezelf in de grootste veldslagen ooit terwijl naties vechten om de heerschappij. Aleksander Grøndal, Senior Producer, DICE:

Het spel biedt een volledig nieuwe ervaring, maar wel met alle ingrediënten die Battlefield zo geweldig maken, zoals een multiplayer sandbox, realisme, een epische schaal, authenticiteit, teamwork en een continu veranderende wereld boordevol onverwachte Battlefield-momenten. We nodigen spelers uit voor een epische reis in een verscheurde wereld, voeren ze mee naar de Grote Oorlog en bieden iets wat zowel gevarieerd als uniek is in Battlefield 1.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog beleef je de geboorte van moderne oorlogvoering: er vond er een grote wapenwedloop plaats en men probeerde de overhand te krijgen met nieuwe machines en wapens. In geen oorlog liepen de technologieën zo ver uiteen. Voel de intensiteit en het realisme in Battlefield 1, dat met dit moderne arsenaal de spelervaring neerzet waar fans zo van houden, met een frisse en moderne invalshoek.

Fans kunnen zich ook registreren als Battlefield Insider. Krijg eerder toegang tot de openbare bèta van Battlefield 1, in-game beloningen, exclusieve content en voorproefjes van Battlefield (en het laatste nieuws over andere EA-games, diensten en evenementen). EA Access- en Origin Access-leden kunnen Battlefield 1 tijdelijk vóór de release spelen met Play First Trials. EA Access-leden krijgen een korting van 10% op digitale aankopen als ze een digitale versie van het spel aanschaffen op Xbox Live, en Origin Access-leden krijgen 10% korting als ze het spel aanschaffen via Origin.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.