Battlefield: Hardline, vijf multiplayer tips

Battlefield: Hardline, vijf multiplayer tips

Battlefield: Hardline is bijna twee weken uit en de game wordt volop gespeeld. De launch verliep niet helemaal lekker door serverproblemen en een DDoS-aanval bij de Xbox One-versie, maar dit is inmiddels allemaal opgelost en de game werkt naar behoren. Maar wat als je nieuw bent in de wereld van Battlefield, of misschien zelfs in het FPS-genre? Ik heb vijf tips voor de gamers bedacht die hun multiplayer skills in de game willen verbeteren. Laten we beginnen!

Experimenteren
Wanneer je aan de game begint zul je even moeten bekijken welke wapens je het lekkerst vind schieten. Vind je bijvoorbeeld een rifle beter of ben je meer een sniper? Het is een kwestie van alles een paar potjes uitproberen voor je weet welk wapen geschikt is voor jou. Zelf ben ik blijven hangen bij de RO933 Carbine. Dit wapen vind ik lekker schieten omdat het niet veel terugslag heeft. Ook switch ik soms naar single-shot-fire als er een grote afstand zit tussen mij en de tegenstander.

Ken de maps en gebruik ze
Klinkt misschien logisch maar je zult naast het kiezen van je wapen ook de maps moeten kennen. Nu kan je natuurlijk op google of Youtube naar maps van Hardline kijken, maar het beste is om zelf te spelen. Maak je niet druk als je vaak dood gaat, maar speel voor objectives. Wanneer je de maps allemaal een beetje kent kan je een speelstijl gaan bepalen. Is het bijvoorbeeld een open map dan is het slim om met snipers te spelen. Wanneer snipers jou niet liggen kan je gaan voor Carbines of Assault Rifles. Bedenk je wel dat de vijanden meestal voor snipers kiezen en jou dus veel eerder zien aankomen. Hier komt de “map-knowledge” weer van pas. Probeer de snipers te “flanken”/omzeilen zodat je dichterbij kan komen en ze kan killen. In de maps vind je veel wegen die je kan gebruiken, gebruik niet altijd de zelfde route. Bedenk ook eens hoe je via de daken bij de vijand kan komen of juist ondergronds.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Objectives
Tenzij je Team Deathmatch speelt is het slim om niet teveel op kills te focussen. Natuurlijk is het verleidelijk om een multikill te halen of een dikke killstreak maar dit is bij de meeste modi niet van belang. Speel je de modus “heist”, focus je dan op je vault. Wanneer je “Criminal” bent is het van belang om goed met je team te communiceren/anticiperen. Zie je dat ze een bepaalde actie uitvoeren? Loop dan niet weg maar ondersteun ze. Battlefield Hardline draait voor een groot deel om teamwork. Wanneer jij 40 kills hebt en bovenaan staat voelt het goed, maar wanneer je alsnog verliest doordat je je objectives niet gehaald hebt is het eigenlijk voor niks geweest. Bovendien krijg je extra XP als je je objectives haalt, en level je dus sneller!

Gebruik je minimap
Wat veel mensen niet doen is kijken op hun minimap. Één van de belangrijkste tools die je hebt in de multiplayer, vooral als je team een hacker heeft. Hackers zijn namelijk in staat beveiligingscamera’s te hacken en zo vijanden te spotten die jij vervolgens op je minimap ziet. Via de minimap kan je meestal ook voorspellen waar de vijanden zich bevinden. Zie je dat jouw team op een bepaalde helft van de map zit, dan weet je dat je vijanden aan de andere kant zitten. Ik heb gemerkt dat wanneer je veel naar je minimap kijkt je veel meer kills kan krijgen en sneller naar je objectives toe kan werken. Tegenwoordig word je ook snel als “cheater” uitgemaakt wanneer je iemand van achter killed. Wat zij alleen niet realiseren is dat jij gewoon goed op je minimap kijkt en hun zichzelf verraden als ze het vuur openen. Win!

Speel rustig!
De multiplayer van Battlefield: Hardline is een stuk sneller dan de voorgaande Battlefield-games. Echter is het niet de bedoeling dat je gaat rushen en als een ware Rambo op de vijand af rent. Speel rustig aan, bekijk hoe de vijand zich verplaatst en zoek naar goede spots om je vijand te verrassen. In het begin speelde ik heel offensief en viel ik meteen aan, maar werd binnen een paar seconde met de grond gelijk gemaakt. Probeer goed om hoekjes heen te kijken en nogmaals: kijk op je minimap. Ga niet wanneer je spawned direct naar je vijand toe maar blijf even in de buurt van je team of squad.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Oefenen, oefenen, dood gaan en weer oefenen
Het klinkt logisch maar het is toch echt zo: je word beter als je faalt. Wees niet bang om gekillt te worden omdat je slecht bent, iedereen begint onderaan dus ook jij. Kijk naar pro-gamers: ook zij moeten veel oefenen om op het hoogste niveau te komen. Ik raad aan eerst gewoon met Team Deathmatch te beginnen zodat je wat kan experimenteren met wapens en in-game geld kan verdienen. Met dat geld kan je wapens/attachments kopen. Bovendien is het ook de beste manier om de maps te leren kennen en te weten hoe mensen spelen. Wanneer je denkt dat je de game aardig onder controle hebt kan je naar andere modi kijken. Misschien kill je zelf het vijandige team wel in je eentje!

Uiteraard hoop ik dat jullie wat hebben aan deze tips. Mochten jullie wat kwijt willen dan kan dit natuurlijk altijd in de comments hieronder of je kan me een tweet sturen. En niet vergeten: speel rustig, kijk goed op je minimap & VEEL oefenen. Let’s do this!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.