Bethesda kondigt Battlecry aan

Bethesda kondigt Battlecry aan

Bethesda heeft in een persbericht nieuwe free-to-play actie-MMO ‘Battlecry’ aangekondigd voor de PC. De aankondiging ging gepaard met een nieuwe trailer.

Battlecry is het resultaat van een speculatie hoe de wereld eruit zou zijn als buskruit opeens verboden was? Ten gevolge van een wereldoorlog begin 20e eeuw, wordt deze nieuwe wet in de game ingevoerd. Dit betekent dat toekomstige gevechten weer ‘ouderwets’ met zwaard en boog worden uitgevochten. Deze wapens hebben echter wel moderne tweaks, zoals de mogelijkheid voor zwaarden om te transformeren naar schilden.

De chaos van de oorlog is nog overal merkbaar en elite facties vechten onderling conflicten uit in toegewezen “war-zones”. In een wereld met 32-spelers sluit jij je aan bij de onderste rank van een factie en klim je omhoog door jezelf in de strijd te bewijzen. Daarbij unlock je uiteraard nieuwe vaardigheden, die in het heetst van de strijd als ‘adrenaline rush’ kunnen worden geactiveerd. Bethesda heeft in de combat vooral de nadruk gelegd op deze vaardigheden. De vaardigheden zullen op klasse gebaseerd zijn. Je kunt kiezen uit de klasse ‘Enforcer’, ‘Tech Archer’ en ‘Duelist’. Verder legt Bethesda ook de nadruk op timing en teamwerk. Het laatste wordt verder gestimuleerd aan hand van de mogelijkheid aan het einde van een gevecht sportief medailles uit te delen aan de vijand.

Viktor Antonov is aangesteld als art director van de game. Hij was onder andere verantwoordelijk voor de concept art van Half-Life 2 en was hoofd visueel design bij Dishonored. Deze stijl is ook echt terug te zien in de nieuwe trailer die Bethesda heeft gepubliceerd.

De game heeft nog geen officiële releasedatum gekregen, maar de beta mogen we in 2015 verwachten. Tevens heeft Bethesda beloofd meer van de game te laten zien op het E3.
 

 

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.