Blizzard stopt met Project Titan

Blizzard stopt met Project Titan

World of Warcraft is na tien jaar nog steeds bijzonder populair. Geen andere MMO heeft sinds de launch van Blizzard’s titel dezelfde populariteit verweven. De game waarvan gedacht werd dit te kunnen gaan doen, was Project Titan, de volgende MMO van Blizzard. We gaan het echter nooit meer weten. De game gaat er niet meer komen. Nadat Blizzard jaren aan het spel heeft gewerkt, is besloten de game in de prullenbak te gooien.

We didn’t find the fun. We didn’t find the passion. We talked about how we put it through a reevaluation period, and actually, what we reevaluated is whether that’s the game we really wanted to be making. The answer is no.

Het is niet de eerste keer dat Blizzard een eigen game in een late fase stopt. StarCraft: Ghost kreeg eerder hetzelfde lot toegeschoven. Wanneer een titel niet aan de kwaliteitsmaatstaven voldoet van de ontwikkelaar, brengt Blizzard het spel gewoon niet uit. En daar kunnen we niets anders dan respect voor hebben.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.