Bouw je eigen Pokémon Super-Secret Base en deel hem met de wereld

Bouw je eigen Pokémon Super-Secret Base en deel hem met de wereld

Spelers van Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire kunnen hun eigen Secret Base maken. Een Secret Base is een gebied dat ze geheel naar eigen inzicht kunnen inrichten met doolhoven en vallen voor de bezoekers. Ze kunnen zelfs Pokémon-gevechtsregels opstellen, waardoor de Secret Base in hun eigen Pokémon Gym verandert.

Spelers kunnen via de StreetPass-functie van de Nintendo 3DS- en Nintendo 2DS-systemen hun Secret Base delen met Trainers overal ter wereld. Daarnaast kunnen ze een unieke QR-code voor hun Secret Base aanmaken, zodat vrienden hem gemakkelijk kunnen bezoeken. Wanneer spelers een Secret Base bezoeken kunnen ze andere trainers ontmoeten en hen als Secret Pals (Geheime Vrienden) naar hun eigen Secret Base uitnodigen. Spelers kunnen omgaan en vechten met Secret Pals met speciale vaardigheden die spelers tijdens hun avonturen kunnen helpen, zoals het delen van nieuwe Decorations (Versieringen), het sneller uit laten komen van een Pokémon Egg (Pokémon-Ei) of het opwaarderen van een bepaalde Pokémon naar het volgende level. Hoe meer Secret Pals een speler in zijn Secret Base heeft, des te specialer zijn de vaardigheden die hem tijdens zijn avonturen kunnen helpen.

Spelers kunnen tijdens het bezoek aan de Secret Base van een andere speler ook vlaggen bemachtigen. In elke Secret Base bevinden zich vlaggen naast de Secret PC. Hoe meer vlaggen een speler verzamelt, des te hoger wordt zijn ranking. Dit levert beloningen op zoals een verbetering van de vaardigheden van zijn Secret Pals.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.