Call of Duty: Advanced Warfare – Havoc krijgt datum voor PlayStation en PC

Call of Duty: Advanced Warfare – Havoc krijgt datum voor PlayStation en PC

Havoc is de eerste DLC Pack van Call of Duty: Advanced Warfare, ‘s wereld best verkochte console game van 2014. De DLC verschijnt op 26 februari voor PlayStation 4, PlayStation 3 en PC. Call of Duty: Advanced Warfare Havoc zit boordevol nieuwe content, heeft vier nieuwe multiplayer maps en biedt toegang tot de veelzijdige AE4 directed energy assault rifle en de custom versie daarvan, de AE4 Widowmaker. Daarnaast bevat de DLC Pack de nieuwe cooperative mode Exo Zombies.

De vier nieuwe, exotische en diverse multiplayer maps in Havoc spelen zich over de hele wereld af. In alle vier de maps kun je als speler het ultieme uit je exoskeleton halen:

· Core: In de Gobi-woestijn vormen de restanten van een verwoeste kerncentrale het decor van een high-octane warzone. Omringt door wrakken leg je je vijanden om. Dit kan in long-range combat óf je kiest ervoor om up-close en personal de strijd aan te gaan in de tunnels rondom de centrale turbine. Je kunt de ontsmetting drones activeren met de map-based scorestreak om zo je tegenstanders weg te vagen.

· Urban: Bereid je voor op brute, high-speed combat in Dallas Ward 3. De futuristische mega-structure waarin je je bevindt, is perfect voor een close-quarters free-for-all en alle mogelijkheden van het exoskeleton komen tot hun recht. Maar let goed op, want terwijl deuren worden weggeblazen veranderen de flow en alle zichtlijnen van de map radicaal.

· Sideshow: In de schaduw van de Devil’s Tower, Wyoming, betreedt je een naargeestige, verlaten herberg. Baan een weg via close-quarters battles of ga naar buiten om, via de lange zichtlijnen vanuit de mijnbouwinstallaties in de omgeving, je slag te slaan. Gebruik de map-based scorestreak om de lichten, muziek en magie van de feesttent te activeren en…een spervuur van vernieling barst los.

· Drift: Een idyllisch skigebied hoog in de Rocky Mountains wordt omgetoverd tot een speeltuin van verderf, de perfecte plek voor een nietsontziend vuurgevecht. Betreed het zwaarbevochten glazen observatiedek of maak een ritje in de draaimolen om zo een 360graden-bloedblad af te leveren. Gebruik de map-altering timed event en wek een lawine van sneeuw en puin op, waarmee je je tegenstanders desoriënteert en de strijd verhevigt.

Havoc bevat de nieuwe cooperative mode Exo Zombies. Hierin beleef je een avontuur door de ogen van vier werknemers van het bedrijf Atlas. Ze worden gespeeld door de Hollywood-sterren John Malkovich (In the Line of Fire, RED, Burn After Reading), Bill Paxton (Aliens, Titanic, Edge of Tomorrow), Rose McGowan (Planet Terror, Scream) en Jon Bernthal (Fury, The Walking Dead). Met Exo Zombies biedt de DLC Havoc een nieuw soort zombies en een unieke ervaring aan. De acteurs stellen hun voice-over en beeltenis beschikbaar in een donkere en filmische ervaring. Een DNA-bioweapon zet een geheim onderzoekslab van Atlas op zijn kop en zodra er een bloeddorstige en vraatzuchtige horde mutanten vrijkomt, moet het personeel rennen voor hun leven. Na een mislukte evacuatie staan de vier overlevenden, ongetraind en onvoorbereid, oog in oog met de bruutste mutanten ooit.

Call of Duty: Advanced Warfare Havoc maakt deel uit van de Call of Duty: Advanced Warfare DLC Season Pass, waarmee fans alle vier voor dit jaar geplande DLC Packs kunnen kopen. De Havoc DLC Pack biedt toegang tot verschillende bonus wapens: de AE4 directed energy assault rifle en de custom variant, de AE4 Widowmaker, welke een veelzijdig vuurmechanisme combineert met all-round movement, snelheid en handling.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.