Call of Duty Black Ops III: Awakening DLC Review

Call of Duty: Black Ops III

PC PlayStation 3 PlayStation 4 Xbox 360 Xbox One
8.4

Sterk

1

User Avg

Call of Duty Black Ops III: Awakening DLC Review

Call of Duty Black Ops III: Awakening DLC Review

Ieder jaar weer is het recept simpel. Zo vlak voor de feestdagen verschijnt er een nieuwe Call of Duty. Deze verkoopt als een tierelier en fans willen al snel nieuwe maps om op te spelen. Elk jaar verschijnt er dan natuurlijk ook een Season Pass, die dan weer bestaat uit vier verschillende DLC-pakketten. Zo’n pakket bestaat dan weer uit vier nieuwe maps én een extra Zombie-/Aliens-map. Zo gaat het al een tijdje en zo zal het ook nog wel nog even blijven gaan. En wie heeft er recht tot klagen als de Season Passes jaar in jaar uit ontzettend goed verkopen. Dit jaar hebben procentueel gezien de meeste Call of Duty-bezitters ooit een Season Pass aangeschaft. Weinig redenen dus om dit concept aan te passen. Dus: vier maps en een nieuw Zombies-hoofdstuk. Worden we daar blij van?

Splash
Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: de eerste keer dat je op Splash speelt valt je mond open. De tweede keer ook. En ook de derde keer kijk je je ogen uit. Deze map, die zich afspeelt in een kleurrijk waterpark, laat zien hoe mooi videogames tegenwoordig kunnen zijn. Het is dat het bloed ondertussen rijkelijk vloeit, maar anders had je je in een Mario Kart-game gewaand. Het thema, een waterpark, werkt dus echt ontzettend tof. Van een wildwaterbaan tot een glijbaan en een piraten-hideout: Splash heeft het allemaal. Er zijn soms wat irritante camp-plekjes in deze DLC, maar de fantastische kleuren en het toffe thema zorgen ervoor dat Splash waarschijnlijk wel een favoriet van de fans gaat worden. Ik bedoel, lekker dobberen terwijl je ondertussen iemand die uit een waterglijbaan komt kapot schiet, wie wil dat nou niet? Natuurlijk kun je ook lekker zwemmen in deze map, dus met de onderwater-gameplay zit het ook wel goed.
Gaunlet
Een andere map die een lust voor het oog is, is Gaunlet. Gaunlet speelt zich af op een trainingsfaciliteit die opgebouwd is in drie verschillende stukken. Er is een stuk waar je je op de noordpool waant, er is een complete stad nagemaakt en je kunt gaan jagen in een jungle. Dit is de typische ‘drie-baans’ map die we wel eens vaker zien in Call of Duty en dat werkt voor een aantal game-modi wel heel erg goed. Uplink en Domination zijn in ieder geval favorieten op deze map. Bovendien is er volop ruimte om je wall-run skills te laten zien. Hou je niet zo van wallrunnen en kom je liever stiekem uit het water? Dan kun je ook je lol op in deze map.
Skyjacked
Skyjacked is de meest safe keuze van Treyarch in deze mappack. Hierbij pakken ze een oude bekende map, en gieten ze er een nieuw sausje overheen. Wat kan er mis gaan? Nou, bijzonder weinig aangezien de ‘originele’ map in dit verhaal Hijacked is. Die map ken je waarschijnlijk nog uit Black Ops II. Echter speelt de map zich dit keer niet af op een boot, maar op een futuristisch luchtschip dat ergens boven Zurich zweeft. De setting doet er dan ook niet zo toe, want het is gewoon een hele goede map. Doordat de map erg compact is kun je niet wegrennen van het gevecht en zullen er een hoop kills gemaakt worden. Vooral een mode als Team Deathmatch speelt hier heerlijk. Niet nadenken, gewoon lekker knallen!
Rise
Helaas is er ook een wat mindere map in dit hele pakket. Het lijkt erop dat de dames en heren van Treyarch nog een vierde map nodig hadden om maar aan het vertrouwde recept te kunnen voldoen en dat is helaas wel te merken met Rise. Rise speelt zich af op een grauwe en besneeuwde militaire basis. Zo’n map heb je al duizend keer gezien in al die jaren dat je Call of Duty speelt en Rise gaat het niet heel veel spannender maken dan dat het is. Jammer genoeg is de map ook nog eens aan de grote kant, waardoor de actie soms ver te zoeken is. Nee, Rise moet je maar snel vergeten. Leuk om een keertje uit te proberen, maar je zult al snel snakken naar de andere drie maps in deze DLC.
Zombies: Der Eisendrache
Ik was persoonlijk bijzonder gecharmeerd van het eerste hoofdstuk van Zombies in Black Ops 3 en kon dan ook niet wachten wat Treyarch van deze DLC ging maken. Ik kan de Zombies-fans in ieder geval geruststellen: der Eisendrache is een top-ervaring. Deze map speelt zich af in een Oostenrijks-kasteel in 1945. In dit kasteel wordt mogelijk een kloon van de hoofdrolspelers naar de maan geschoten. Goed, wat dat precies mag betekenen weet ik ook niet, maar feit is dat het kasteel een ontzettend sfeervolle locatie is, vol met easter eggs en nieuwe mysterieuze wapens. Geloof me, dit wil je spelen en zelf ontdekken!
Het recept is bekend: vier nieuwe maps en een nieuwe Zombie-map. In de Awakening DLC scoren in ieder geval vier van de vijf onderdelen een ruime voldoende. Der Eisendrache steelt de show met een ontzettend vet kasteel, met Splash vlak in de achtervolging. Lekker schieten in een waterpark, wie wil dat nou niet? Skyjacked en Gaunlet volgen een vertrouwd recept; niet erg vernieuwend, maar wel lekker. Rise is de enige (behoorlijke) tegenvaller, een saaie map die ook nog eens eigenlijk te groot is. De eerste DLC scoort dus een dikke prima. Volgende keer vijf van de vijf voldoende?