Call of Duty Black Ops III: Descent DLC Review

Call of Duty: Black Ops III

PC PlayStation 3 PlayStation 4 Xbox 360 Xbox One
8.4

Sterk

1

User Avg

Call of Duty Black Ops III: Descent DLC Review

Call of Duty Black Ops III: Descent DLC Review

Iedereen die ooit eens in aanraking is gekomen met een Call of Duty-game zal weten hoe de DLC voor de game in elkaar zit. Bij het uitkomen van de nieuwe Call of Duty kun je voor 50 euro een Season Pass krijgen en in ruil voor die vijftig euro krijg je vier pakketten met elk vier maps. Wat je van die maps moet verwachten is dan nog maar de vraag. In het derde pakket in Black Ops 3 krijg je in ieder geval draken, robots, een vikingdorp en een remaster van een oude bekende. Maar is dat ook iets om blij van te worden?

Cryogen
De eerste map die je voor de kiezen krijgt is Cryogen. Dit is een basis vol met buizen. In deze buizen zitten gevaarlijke criminelen ingevroren. Deze buizen staan centraal in de gameplay van deze map. Je zult namelijk het wallrunnen ten volle moeten benutten om in het centrale gedeelte van de map te kunnen overleven, want daar speelt alle actie zich af en zul je al je wallrun-skills moeten gebruiken om je tegenstanders te flanken. Dat is soms nog best lastig, en de meningen hierover zijn verdeeld. Ik speelde met een aantal vrienden online en waar de een het tof vond om het wallrunnen wat meer te gebruiken, vond een ander het juist weer heel gimmicky aanvoelen. Ik moet zeggen dat ik zelf niet zo’n fan ben van Cryogen, zeker omdat het thema vrij saai is: het level is grauw en grijs.

Rumble
Dan over naar de tweede map in dit pakket: Rumble. In deze map maak je kennis met de robots die ik al eerder noemde. Rumble speelt zich namelijk af in een arena waar vroeger enorme robots met elkaar vochten. De robots zijn inmiddels al een tijdje niet meer gebruikt en liggen als hopen schroot door de arena heen. Dat komt jou dan wel weer mooi uit, want die hopen schroot kun je als cover gebruiken. Ik moet zeggen dat ik dit qua setting een van de tofste DLC-levels uit Call of Duty ooit vind. Toch kent de gameplay ook zijn gebreken. Je kunt namelijk maar op de helft van het speelveld waar de robots staan komen; erg frustrerend. Maar op sommige chokepoints van de map komt de gameplay juist weer prachtig samen. Sommige van mijn vrienden vonden dat dan weer krampachtig, ik ben juist van de close-combat als het gaat om Call of Duty. Je kunt blijkbaar niet iedereen tevreden houden.
Empire
Dat voorgaande is niet helemaal waar, want deze derde map wist al mijn vrienden wél te bekoren. Dit is een remake van een klassieke map Raid uit Black Ops 2. Hoewel, ook al heb je Raid gespeeld, dan nog herken je de map waarschijnlijk niet meer terug. Waar Raid namelijk een ‘gewone’ villa kende, is het speelveld in Empire een enorm Romeins huis. Raid was al een van de betere maps uit de Call of Duty-serie en dat zorgt er voor dat Empire ook fantastisch is om op te spelen. Voor elke speelstijl is er wel een plekje op deze map en dat zorgde er voor dat iedereen die ik sprak ronduit tevreden was over deze map.

Berserk
Berserk is de laatste map van de vier en kan onder de noemer ‘gewoon prima’ vallen. Nee, je zult geen enorm spectaculaire dingen van deze map moeten verwachten, maar ook hier is er voor ieder wat wils. De klassieke drie ‘lanes’ zoals je die van een hoop Call of Duty-maps kent zijn hier weer aanwezig. De setting van een klassiek naar verlaten Vikingdorp is ook best wel tof en het geeft prima voer voor de doorgewinterde Black Ops 3 speler.

Zombies: Gorod Krovi
Dan is er zoals altijd ook een nieuwe zombie-map in dit pakket aanwezig. Volop spektakel in Gorod Krovi in ieder geval: deze stad is verwoest doordat draken en enorme robots het tegen elkaar op hebben genomen. Dat die twee het tegen elkaar uit vechten mag dan wel tof zijn, maar vooral de robots kunnen soms voor wat frustratie zorgen. Deze robots hebben namelijk heel veel kogels nodig om neer te gaan. Ik wil toch me eigenlijk voornamelijk focussen op de zombies, niet op de robots.
De Descent DLC kan worden omschreven als redelijk. Berserk is een redelijke map en Empire is echt fantastisch. Maar een fantastische map kan het pakket niet dragen. Rumble en Cryogen zijn maps met twee gezichten: een aantal elementen in deze maps zijn erg tof, maar een aantal elementen zijn toch ook echt wat minder. Zo ergerde ik me behoorlijk aan het gimmicky wallrunnen in Cryogen. Het zijn niet de slechtste maps die je ooit in een Call of Duty DLC hebt gezien, maar ook zeker niet de beste. Hetzelfde kan ik zeggen over de nieuwe zombiemap. De setting is tof, de uitvoering kan echt beter.