Call of Duty, de gelekte mailwisseling

Call of Duty, de gelekte mailwisseling

Jan Haak (vs. The World) en Auke van Leersum (Vrijdagavond Gameavond) brengen één keer hun krachten samen. In een onlangs gelekte mailwisseling zien we hoe de mannen niet kunnen wachten om aan de slag te gaan met hun nieuwste Call of Duty. Schaar jij je aan de zijde van team van Leersum, of juich je voor team Haak?

From: Auke VAN LEERSUM [mailto:avanleersum@gameparty.nl]
Sent: maandag 4 november 2013 14:17
To: Haak, Jan
Subject: Voor Pampus

Dude, ik ben toch wel een beetje zenuwachtig voor de releaseparty op Pampus. Ik weet niet of we de game zelf ook nog gaan spelen daar of dat het alleen maar toeters en bellen zijn, maar wat als er allemaal van die jonge knaapjes zijn die ‘meneer’ tegen mij gaan zeggen?? Dat soort gasten hebben zeeën van tijd, gamen de hele dag en gaan mij vreselijk in de pan hakken natuurlijk…! Maar goed, ik kan aardig met jou meekomen en jij bent ook nog een jonge god. Ik ben wel blij dat we geen Free For All tegen elkaar doen, Team Deathmatch is ons ding. Groeten van de beste Wingman die je ooit hebt gehad.

Van: Haak, Jan [mailto:jhaak@gameparty.nl]
Verstuurd: 14:44 maandag 4 november 2013
Naar: Auke VAN LEERSUM
Onderwerp: RE: Voor Pampus

Hoe super vet is het dat je gewoon naar de release-party gaat. Ik ben jaloers, maar gun je deze trip van harte. Ach, het zeggen van “meneer” geeft alleen maar aan dat zij ontzag voor je hebben, eigenlijk hetzelfde als wat jij bij mij hebt, haha. Voor mij is het spelen van Call of Duty net zoiets als fietsen, dat verleer je niet. Neem nou onze maandelijkse game-avond. Doorgaans staan wij na het eerste potje al bovenaan, zonder dat ik de maand ervoor een seconde CoD heb gespeeld. Damn, hoe meer ik over deze game aan het praten ben, hoe meer ik verlang naar mijn eerste potje online!

From: Auke VAN LEERSUM [mailto:avanleersum@gameparty.nl]
Sent: maandag 4 november 2013 15:48
To: Haak, Jan
Subject: Infinity and beyond

Ik ben in ieder geval erg benieuwd hoe deze Call of Duty weer gaat zijn. We hebben allebei het volste vertrouwen in Infinity Ward en ook nu denk ik dat ze weer een erg goede game gaan afleveren. Ik heb zondag afscheid genomen van onze geliefde Modern Warfare 3 en ben mentaal al helemaal klaar voor Ghosts. Vrijdagavond onze eerste Gameavond met deze nieuwe game. Maar tot die tijd eerst ‘even’ de Campaign uitspelen.

Van: Haak, Jan [mailto:jhaak@gameparty.nl]
Verstuurd: 16:17 maandag 4 november 2013
Naar: Auke VAN LEERSUM
Onderwerp: Fuck Singleplayer

Ghosts gaat vet worden, daar twijfel ik geen moment aan. Ik heb nu al zin om mijn eigen soldaten te customizen tot een stel angstaanjagende oorlogsmonsters. Aan de Singleplayer van CoD heb ik echt nog nooit tijd besteed *kuch saai kuch* Lekker online knallen man, kapot vet! Het is nog even druk nu, man. Ik spreek je morgen over Pampus!

From: Auke VAN LEERSUM [mailto:avanleersum@gameparty.nl]
Sent: woensdag 5 november 2013 13:00
To: Haak, Jan
Subject: RE: Fuck Singleplayer

Toch jammer dat je die Campaigns nooit doet, man. Ze zijn toch wel erg goed hoor. Pampus was trouwens goed geregeld, het fort was een mooie setting om de game te releases. Het viel toch iets tegen aangezien iedereen een beetje aan het wachten was tot twaalf uur. Iedereen die er was kreeg namelijk de game mee naar huis. Er was wel een toernooitje geregeld met enkele bekende Nederlands (gewonnen door Jamie van Di-rect) en daarna draaide Nicky Romero nog het laatste uurtje van de avond. Ik heb ook even achter één van de 40 consoles gezeten die waren klaargezet. Ik maakt een mooi eerste potje en zat tijdens het gamen te bewegen op mijn stoel. Dat is voor mij al een indicatie dat de game mij gaat bevallen; ik zat er al helemaal in! Dinsdag was ik vrij en heb ik in één ruk de Campaign uitgespeeld. Het was weer erg kort, zoals we gewend zijn, maar wel weer spektakel aan de lopende band.:D

Van: Haak, Jan [mailto:jhaak@gameparty.nl]
Verstuurd: 13:45 woensdag 6 november 2013
Naar: Auke VAN LEERSUM
Onderwerp: Ghosts app…?

Ik geloof inderdaad wel dat de Singleplayer goed in elkaar zit hoor, maar ook al duurt deze maar 8-9 uur, dan zal ik altijd blijven denken hoever ik online al had kunnen zijn als ik de Singleplayer links had laten liggen, zoals ik doorgaans dus ook doe. Ik ga proberen om er deze donderdag een aantal potjes uit te persen, zodat ik een beetje een idee heb wat ik kan verwachten, hoe de game aanvoelt en er vrijdag helemaal klaar voor ben. Ik heb ook iets gelezen over een app waarmee je één en ander kunt instellen/aanpassen. Weet jij hoe dit werkt en of het een aanvulling is, want over het algemeen ben ik niet zo’n fan van die “game-apps”?

From: Auke VAN LEERSUM [mailto:avanleersum@gameparty.nl]
Sent: woensdag 6 november 2013 14:05
To: Haak, Jan
Subject: RE: Ghosts app…?

Misschien doe jij er 8-9 uur over, maar ik was ‘m binnen 6 uur meester… ;-P Ik heb die app op mijn iPhone staan. Je weet wel, die telefoon die jij hebt ingeruild voor een Huawei (…dumbass…). Met die app heb ik gisteren die #VaGa Clan aangemaakt. Werkt goed en ziet er mooi uit (wel even 170MB downloaden, geloof ik). Trouwens, je kan niet meer Prestigen in deze COD! In plaats daarvan krijg je nu 10 karakters welke je kunt levellen. Ik weet nog niet of ik dat leuk vind. Maar je kunt daarentegen wel met een vrouw spelen. Kreunende vrouwen op het slagveld. Ik weet niet waarom ik dat opwindend vind…ik voel me soms een weirdo.

Van: Haak, Jan [mailto:jhaak@gameparty.nl]
Verstuurd: 16:44 woensdag 6 november 2013
Naar: Auke VAN LEERSUM
Onderwerp: Huawei FTW

Iphone…? Owja, dat dikke en loodzware apparaat herinner ik me nog inderdaad… De Huawei P6 werkt echt prima jongen! Ok, ik zal zorgen dat ik die app vrijdag in ieder geval op m’n telefoon heb staan dan. Dat ze dat prestigen hebben veranderd naar iets anders vindt ik juist een positieve verandering. Na het behalen van het hoogste level heb ik eigenlijk nooit de behoefte gehad om mijn account te “resetten”, alleen voor een ander icoontje en een extra custom class. De beschikking hebben over een extra soldaat daarentegen (met zijn eigen specialisme) lijkt me echt een voordeel, welke je ook hebt verdiend na het behalen van een x aantal punten. En schaam je niet, kreunende vrouwen zijn altijd geil, in welke setting ook.

From: Auke VAN LEERSUM [mailto:avanleersum@gameparty.nl]
Sent: donderdag 7 november 2013 10:19
To: ‘Haak, Jan’
Subject: iPhone…you’ll be back

Huawei…please…laten we dit zo snel mogelijk vergeten, overloper dat je er bent. Wat betreft het ontbreken van de Prestige in deze CoD, ik weet nog steeds niet of ik het leuk vind. Je hebt een goed punt mbt de extra soldaat met zijn/haar eigen specialisme. Hoewel ik niet weet in hoeverre dat specialisme word uitgewerkt. Aangezien je je eigen classes (nu heet dat: loadouts) aanmaakt, blijft het ‘gevoel’ bij elke soldaat denk ik hetzelfde. Zou niet weten welk specialisme het voor mij ander / interessanter zou maken. ‘Spelen’ met een vrouw (…sorry voor de woordspeling…) lijkt me dan wel een leuke afwisseling. Je merkt er weinig van in First Person, maar het is wel grappig om met een vrouw de meeste kills te halen en dan je tegenstanders voor mietjes uitmaken. 🙂

Van: Haak, Jan [mailto:jhaak@gameparty.nl]
Verstuurd: 11:13 vrijdag 8 november 2013
Naar: Auke VAN LEERSUM
Onderwerp: #VaGa

Ik vind het hele idee (de uitwerking even buiten beschouwing gelaten) van een eigen team van soldaten creëren een serieuze aanvulling op de rest, wat toch weer meer van hetzelfde is, waar in dit geval overigens niks mis mee is hoor. Ik zie je vanavond!

From: Auke VAN LEERSUM [mailto:avanleersum@gameparty.nl]
Sent: vrijdag 8 november 2013 17:48
To: ‘Haak, Jan’
Subject: RE: #VaGa

Gap, alles staat alweer klaar om het een succesvolle Gameavond te maken. De mini-saucijsjes liggen klaar, de m&m’s zijn gesorteerd, de bolognese chips is ingeslagen en de RedBull staat koud. Alle ingrediënten zijn aanwezig om het een geslaagde avond te maken, nu nog even online goed presteren en Ghosts is onze nieuwe favoriete game van 2014. Bereid je vanavond maar alvast voor op een verhoogde bloeddruk, ik heb “Cranked” namelijk nog even gespeeld en besloten dat we dat gaan doen in plaats van de normale Team Deathmatches. It’s Modern Warfare 3 on steroids…!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.