Call of Duty: Ghosts Onslaught vanaf 27 februari beschikbaar voor PlayStation en PC

Call of Duty: Ghosts Onslaught vanaf 27 februari beschikbaar voor PlayStation en PC

Call of Duty: Ghosts fans die hun game spelen op de Playstation 4, Playstation 3 of PC kunnen zich vanaf 27 februari uitleven met de eerste DLC Pack Onslaught. Onslaught biedt vier unieke en klassiek ontworpen Call of Duty multiplayer maps, het nieuwe geweer de ‘Maverick’ – te gebruiken als Assault Rifle én als Sniper Rifle – en de eerste aflevering van het vierdelige verhaal Extinction, genaamd ‘Episode 1: Nightfall.’

– Fog: Een huiveringwekkend eerbetoon aan klassieke horrorfilms, dat zich afspeelt aan de oevers van een duister meer. Spelers die erin slagen de unieke Field Order te vinden en volbrengen, kunnen de belichaming van het kwaad worden en de gedaante aannemen van Michael Myers, een van de meest iconische horrorfilmhelden aller tijden. Op dat moment slaat de hele soundscape van de map om in de ijzingwekkend beklemmende themamuziek uit Halloween.

– BayView: Een promenade langs de Californische kust biedt spelers fast-paced run-and-gun gameplay in een kuststadje. Slimme spelers kunnen op de langsrijdende trams klimmen om hun vijanden aan te vallen. Ook kunnen ze vanaf een Naval Destroyer die voor de kust voor anker ligt dodelijke artillerieaanvallen inzetten.

– Containment: Deze map dropt spelers in een bloederige strijd in een door oorlog verscheurd dorpje in Mexico. De actie is gecentreerd rond de restanten van een kleine brug, met erbovenop een gekaapte truck vol lekkend radioactief materiaal.

– Ignition: Onslaught’s vierde map, ‘Ignition’ is een compleet herziende versie van ‘Scrapyard’, de populaire multiplayer map uit Call of Duty: Modern Warfare® 2. Spelers komen terecht op een verlaten terrein voor ruimtelanceringen, waar de hectische actie zich afspeelt te midden van verlaten pakhuizen, brandende loopgraven en een enorme transport crawler, terwijl de overige dynamische map elementen spelers gemakkelijk uitschakelen als ze even niet opletten.

Onslaught bewapent spelers met de Maverick, een dodelijke toevoeging aan hun multiplayer-wapenarsenaal. Uitgerust met een lichtgewicht houten handvat en een digitaal scherm, kun je de Maverick als Assault Rifle of als Sniper Rifle inzetten, afhankelijk van wat je op dat moment op tactisch gebied nodig hebt.

Bij Onslaught hoort ‘Episode 1: Nightfall’, de eerste aflevering van het nieuwe vierdelige verhaal Extinction. Met de aanvang van het avontuur, dat zich in elke, later dit jaar volgende DLC Pack verder ontvouwt, neemt ‘Episode 1: Nightfall’ je mee naar een afgelegen onderzoekslaboratorium diep in de wildernis van Alaska. Een klein team verkenningseenheden moet het complex zien binnen te dringen om erachter te komen wat er is gebeurd met het mysterieuze Nightfall Program. Extinction introduceert nieuwe personages en twee nieuwe buitenaardse wezens. Daarnaast maakt het exclusieve Venom-X wapen zijn debuut, dat in staat is de Cryptids te verbrijzelen. Intussen worden de spelers steeds dieper het verhaal ingetrokken en ontdekken ze wat er is gebeurd na het eerste contact van de mensheid met de Cryptids in Colorado.

Onslaught is als op zich staande DLC Pack te koop, maar kan ook worden aangeschaft als onderdeel van het Call of Duty: Ghosts DLC Season Pass. Bezitters van een Season Pass krijgen niet alleen de vier DLC packs van 2014, maar krijgen ook direct toegang tot de downloadable multiplayer map ‘Free Fall’, en de Team Leader Digital Pack, die wordt aangeboden met multiplayer character head, wapencamouflage, vizier, player patch, player card en player background.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.