Call of Duty: WW2 multiplayer bevat vrouwelijke soldaten

Call of Duty: WW2 multiplayer bevat vrouwelijke soldaten

Het beeld dat we van WW2 hebben is grotendeels gevoed door films als Saving Private Ryan en Fury, en je zou vermoeden dat die oorlog een exclusief mannelijke aangelegenheid was. De mannen deden het vechten terwijl de vrouwen aan de zijlijn vol angst zaten te wachten op nieuws van hun geliefden. Uiteraard is dat een beeld dat voor een groot deel klopt, maar toch zou het verkeerd zijn niet te erkennen dat ook vrouwen een stevig robbertje mee vochten om hun vaderland en gezin te verdedigen. Heel wat dames waren actief bij het verzet en ook in het Russische leger waren vrouwen talrijk aanwezig.

Dit aspect van de oorlog zal Sledgehammer in Call of Duty: WW2 belichten. Niet alleen zal je tijdens een deel van de campaign kunnen spelen als vrouwelijk lid van het Franse verzet, maar via Twitter lieten ze weten dat je ook een vrouwelijke avatar zal kunnen kiezen om het slagveld op te trekken in multiplayer.

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.