Cliffy B maakt nooit meer games op disc

Cliffy B maakt nooit meer games op disc

Cliff Bleszinski creëerde in de jaren negentig de succesvolle Jazz Jackrabbit-serie maar is vooral bekend door zijn werk aan Gears of War. In 2012 nam de man, na twintig jaar, afscheid bij Epic Games omdat hij op zoek was naar een nieuwe uitdaging. Hij komt meteen met interessante ideeën rondom de toekomst van de game industrie. Zo wil Cliffy B geen games meer maken die op een disc gaan verschijnen. Dit verklaarde hij tijdens een interview met Gamasutra.

De hele oude traditie, waarbij je een blad kocht waar bijvoorbeeld een grote, nieuwe E3-onthulling in stond, is dood. Om die reden maak ik de rest van mijn leven geen disc-based games meer.

Digitale distributie is volgens de man de toekomst. Momenteel is hij bezig met het opzetten van een eigen studio om een first person shooter te ontwikkelen.

Ik wil niet dat Gears of War de franchise is die mij definieert. Natuurlijk is het een fantastische franchise, maar ik denk dat er meer creativiteit mogelijk is met een compleet nieuwe, andere IP.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.