David Attenborough maakt Oculus Rift-natuurfilm

David Attenborough maakt Oculus Rift-natuurfilm

Er zijn in het verleden al enorm veel natuurdocumentaires geweest uit de handen van David Attenborough. De man, 87 jaar oud, kijkt inmiddels naar nieuwe technieken om zijn verhalen te vertellen. Op deze late leeftijd is zijn oog gevallen op de Oculus Rift. De natuurfilm, genaamd Conquest of the Skies, neemt jou als kijker mee naar de jungle van Borneo. Daar is met zeer speciale camera’s gefilmd om een complete 360 graden-ervaring te kunnen creëren. John Morris van Atlantic Productions:

We’re now filming for the Oculus Rift so when we filmed our recent flight in Borneo, we filmed with an eight-camera rig. You got the full 360° experience.

Wanneer deze docu gaat verschijnen is niet bekend. Het lijkt ons echter erg interessant om een film te kunnen zien vanuit de hoek die wel zelf kiezen.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.