De E3 verwachtingen van Daan

De E3 verwachtingen van Daan

Dit is voor mij de eerste keer dat ik voor GameParty mijn voorspelling mag geven voor de komende E3. Dus ben ik er eens goed voor gaan zitten om uit te zoeken wat ik verwacht dat er te zien gaat zijn. Dan kom ik toch op één belangrijk punt… games! Ik weet het, dat klinkt natuurlijk erg voor de hand liggend. Maar toch denk ik dat het dit jaar heel erg om de games gaat draaien. Natuurlijk is er Microsoft die met hun Project Scorpio komt en zal de PlayStation VR nog eens een keer uitgelicht worden. Maar veel belangrijker dan die dingen, zijn de games die ervoor uit gaan komen.

Sony, games, games & games!
Vorig jaar heeft Sony natuurlijk enorm veel nieuwe games laten zien, waarvan ik verwacht dat we er dit jaar meer over te weten zullen komen. Denk aan games zoals God of War, Spider-Man, Death Stranding en Days Gone. Er zijn zoveel grote namen dat ik niet verwacht dat Sony heel veel nieuwe games zal gaan aankondigen, maar dat ze voornamelijk meer beelden van deze huidige titels zullen laten zien. Naughty Dog zal meer van The Last of Us II laten zien en ook van de uitbreiding van Uncharted 4, The Lost Legacy. Zoals gewoonlijk zal Rockstar niet zelf aanwezig zijn op de E3, maar verwacht ik wel dat ze wat beelden zullen laten zien tijdens de Sony presentatie. Ondanks dat Red Dead Redemption 2 is uitgesteld naar 2018 zullen we wel nieuwe beelden te zien krijgen.

PlayStation VR
Iets wat heel belangrijk is voor Sony is om de PS VR genoeg aandacht te geven. Sony staat erom bekend hun nieuwe hardware stiekem te vergeten, maar dat gaan ze hopelijk in dit geval niet doen. Hoe tof de VR-bril ook is, er zijn gewoon niet genoeg grote games voor beschikbaar. Er staan verder ook geen grote titels in de planning, dus verwacht ik dat ze tijdens de E3 met minimaal één grote titel voor de PS VR op de proppen komen. Hopelijk twee of drie zodat ik eindelijk over de streep gehaald kan worden om er zelf één te kopen.

Guerrilla Games
Onze vaderlandse trots, Guerrilla Games, is één van de belangrijkste first-party developers van Sony en zijn natuurlijk het meest bekend van de Killzone franchise. Het team achter Killzone Shadow Fall schijnt al drie jaar bezig te zijn met het ontwikkelen van een nieuwe game. Het zou dus perfect zijn om deze aan te kondigen tijdens de E3. Het laatste paradepaardje van Gurerrilla Games is Horizon: Zero Dawn en ze hebben in maart laten weten dat ze bezig zijn met het ontwikkelen van DLC voor deze game. Het zou mij dan ook niet verbazen als we daar ook tijdens de E3 de eerste beelden van te zien krijgen.

Microsoft en Scorpio
Waar Sony genoeg nieuwe exclusieve titels in de pijplijn heeft zitten, is dat bij Microsoft wel anders. Natuurlijk zal de Scorpio het belangrijkste item zijn tijdens de persconferentie, wat ook logisch is want het is een beest van een apparaat. Iedereen staat te springen om een releasedate en de prijs van het apparaat. Natuurlijk ben ik ook enthousiast en zit ik ook te kwijlen bij al de grafische pracht en praal, maar ik hoop zo erg op wat meer Xbox exclusives waarmee Microsoft de strijd aan kan gaan tegen Sony. Uiteraard krijgen we beelden te zien van Crackdown 3 die al die kracht van de Scorpio gaat gebruiken. We weten ook dat Halo 6 niet aanwezig zal zijn op de E3, maar een spin-off in het Halo universum zit er wel dik in. Daarnaast verwacht ik echt dat Microsoft met een aantal nieuwe exclusives zal gaan komen. Misschien wat oude franchises die nieuw leven in geblazen krijgen, of compleet nieuwe namen waarvan PlayStation gebruikers jaloers kunnen gaan worden.

Nintendo en de rest
Nintendo draag ik een warm hart toe en geeft mij altijd nostalgische gevoelens, daarom verwacht ik dan ook dat de nostalgische titels de boventoon zullen voeren. Een overzetting van Super Smash Bros zal niet gek zijn na het succes van Mario Kart 8 Deluxe. Verder zou een nieuwe Metroid en/of een nieuwe Donkey Kong voor veel enthousiasme onder fans gaan zorgen. De presentatie van Ubisoft is al vrijwel compleet uitgelekt en het zal dus geen verrassing zijn dat we beelden van de nieuwe Assassin’s Creed, Far Cry en South Park te zien zullen krijgen. Hopelijk krijgen we te zien dat de nieuwe Assassin’s Creed en Far Cry meer dan alleen een nieuwe setting hebben. EA zal natuurlijk groot aanwezig zijn met Star Wars Battlefront II en Bethesda gaat naast Quake en Doom VR met nog twee verrassingen komen waar we enorm benieuwd naar zijn.

Genoeg moois om naar uit te kijken lijkt me zo. Het zal weer een te gekke week worden waarin we allemaal weer kunnen genieten van ons passie. Alle nieuwe aankondigingen waar we naar uit kunnen gaan kijken en alle nieuwe trailers waar we bij weg kunnen smelten. De E3 blijft altijd een unieke periode waar alle gamers bij elkaar komen. I can’t wait!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.