De E3 verwachtingen van Eefje

De E3 verwachtingen van Eefje

Binnenkort start het circus weer daar in het Convention Center in Los Angeles. Uitgebreide persconferenties met flitsende trailers, beschamend schaamteloze influencers, verdwaalde celebrities en one more last things, de E3 zal ze ook dit jaar weer allemaal bevatten. Dat is helemaal okay, het hoort erbij zoals lootboxes bij een EA-game. Wat zeg je? De nieuwe Battlefield doet het zonder lootboxes? Well…fuck, dan kan echt alles, niet waar? Dit zijn in elk geval de semirealistische dingen die ik dit jaar verwacht te zien op E3.

Microsoft onthult Fable
We gaan niet idioot doen, Microsoft moet dit jaar keihard gaan knallen op E3, want de afgelopen maanden waren niet bepaald indrukwekkend te noemen als we het over exclusieve games hebben. Er is een reden waarom games als State of Decay 2 en Sea of Thieves op releasedag beschikbaar waren voor GamePass. Kun je jezelf voorstellen dat je zestig euro neertelt voor een game als Sea of Thieves wat een mooie piratenzandbak zou moeten zijn, om dan te ontdekken dat er geen moer in te beleven valt? Microsoft heeft voor het eerst sinds Gears of War 4 terug pure triple A winners nodig om het geloof in de Xbox One terug te herstellen en ik geloof echt dat ze dat zelf ook wel door hebben en daarom stevig gaan uitpakken. Zullen ze Gears of War 5 of de nieuwe Halo aankondigen? Gaan ze helemaal gek doen en Sunset Overdrive 2 onthullen? Het kan echt alle kanten op, maar ik geloof toch het liefste in het gerucht dat we op E3 dit jaar een nieuwe Fable gepresenteerd krijgen. Microsoft heeft de afgelopen jaren heus wel het succes gezien van games als The Witcher 3, Horizon Zero Dawn en Breath of the Wild en wil toch gewoon ook een game van dat kaliber? Een soort reboot van Fable zou ideaal zijn. Geen Molyneuxeske bullshit over eikels die uitgroeien tot bomen, maar gewoon Albion als grote fantasywereld, een held en de belofte van veel avontuur.
Ubisoft grijpt terug naar oude helden
Gelooft er iemand dat ze Michael Ironside uit het bejaardentehuis gehaald hebben om enkele zinnetjes als Sam Fisher te debiteren, louter voor wat Ghost Recon content? Iemand? Die nieuwe Splinter Cell wordt gewoon keihard aangekondigd met dat karakteristieke pfiiiiiewgeluidje van Fisher’s nightgoggles, geloof dat maar. Mijn enige vrees is dat ze af gaan stappen van de lineaire stealth-ervaring waar de games garant voor stonden en gaan opteren voor een open wereld setting zoals ze met Ghost Recon Wildlands deden, maar voorlopig krijgt deze het voordeel van de twijfel voor oldtime’s sake. Een andere ouwe rot die wel eens zijn comeback zou kunnen maken is sergeant Baker. Ik weet dat ik vorig jaar al zat te hopen op een nieuwe Brothers in Arms, terwijl ik Beyond good and evil 2 volledig had afgeschreven, dus wie weet…dit jaar. Eigenlijk zou het gewoon moeten. er werd de afgelopen jaren al meermaals gehint dat Brothers in Arms als reeks niet afgeschreven werd door Ubisoft en nu WW2-games plots weer populair zijn zou Ubisoft wel stom moeten zijn om hun eigen WW2-franchise uit lang vervlogen tijden niet terug vanonder het stof te halen. Het verhaal van Sergeant Baker en zijn manschappen zou wel eens via Operation Market Garden en de Battle of the Bulge richting Berlijn kunnen trekken om eindelijk afgerond te worden. Als Kingdom Hearts na ruim twaalf jaar eindelijk een slot kan krijgen, dan kan Brothers in Arms dat ook.

Ghost of Tsushima gaat iedereen wegblazen
Sinds de aankondiging tijdens de Paris Games Week 2017 hebben we fuck all gezien van Sucker Punch haar nieuwste game. De meeste aandacht is de afgelopen tijd gewoon naar games als The Last of us Part 2, Detroit, God of War en Spider-man gegaan. Dit jaar krijgen we waarschijnlijk echter eindelijk gameplay voor Ghost of Tsushima te zien en die beelden gaan indruk maken. Sucker Punch heeft met Infamous al bewezen best leuke dingen uit een Playstation 4 te kunnen halen, dus grafisch wordt het sowieso indrukwekkend, maar ook conceptueel zit het snor met die game. Ik vind het zalig dat ze niet de makkelijke route genomen hebben en gewoon een nieuwe Infamous begonnen zijn, maar gewoon met een ambitieuze open world game in feodaal Japan op de proppen komen. Als Samurai middels guerrilla technieken een oorlog voeren tegen het Mongoolse leger van Djengis Khan klinkt als dikke fun, en dat moet Sony dit jaar toch eens gaan bewijzen met beelden.
Square Enix toont eindelijk haar Avengers game
Infinity War is één van de blockbusters van het jaar en het is op die golf van hype dat Square Enix eindelijk hun in januari vorig jaar aangekondigde Avengers game officieel gaan voorstellen. Wat het precies gaat worden is nog gissen, maar dat er talent aan werkt is wel duidelijk. De development teams achter Deus Ex en de Tomb Raider reboots slaan de handen in elkaar en worden geleid door voormalig Naughty Dog creative director Shaun escayg. Wanneer de man achter Uncharted: The Lost Legacy aan het roer staat van een Avengers-game ben ik in elk geval benieuwd naar wat het gaat worden. Ik hoop stiekem op een lekker lineaire spektakelgame met mijn favoriete superhelden in een origineel verhaal. Uncharted met capes en superkrachten eigenlijk.

Nintendo 64 Classic mini
Gaat ook maar iemand, na het succes van de Nes en de SuperNes mini, ook maar enigzins verbaasd zijn wanneer Nintendo een piepkleine N64 aankondigt? Games als Mario 64, Ocarina of Time, Majora’s Mask, Banjo Kazooie, Goldeneye, Pilot Wings en meer in een pocketformaat? Ka-ching!

En dat waren ze dan, mijn handvol aan kleine voorspellingen die ik veilig durf te doen rond de E3. Voor de rest is het zoals elk jaar toch vooral weer een go with the flow. Een hopen op veel nieuwe aankondigingen en momenten die indruk maken. Dat is de E3…hopen op een leuke toekomst voor onze favoriete hobby.

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.