Up2Date, 23 augustus 2014

Up2Date, 23 augustus 2014

De drukte van de Gamescom is inmiddels weggewaaid en de games-industrie heeft de draad weer opgepakt. Het is dan ook weer een gewoonlijke week met hier en daar een trailer, aankondigingen van nieuwe features, releases en teases van nieuwe titels. Ik heb voor jullie de vijf grootste nieuwtjes van afgelopen week in de up2date op een rijtje gezet.

Data Gamescom 2015 bekend
De Gamescom is pas net afgelopen en er is alweer bekend gemaakt wanneer het evenement volgend jaar zal plaatsvinden. Op 4 augustus zal het evenement beginnen met persconferenties, gevolgd door een persdag op 5 augustus. Hieruit volgend zal de conferentie van 6-9 augustus geopend zijn voor het hele publiek. Wij houden deze data alvast in onze agenda vrij!

Laatste aflevering The Walking Dead verschijnt volgende week
Alweer de laatste aflevering van het tweede seizoen van The Walking Dead zal volgende week verschijnen. Mac en PC-gamers kunnen als eerste aan de slag met de nieuwe editie. Deze verschijnt voor hen namelijk op 26 augustus. Consolegamers of PS-vita gamers moeten één dagje langer wachten tot ze de nieuwe episode kunnen spelen en bezitters van iOS krijgen pas toegang vanaf de 28e.

Geen 18+ games van Ubisoft meer naar de WiiU
Wegens de slechtste verkoopcijfers van voornamelijk Asassins Creed op de Wii U, heeft Ubisoft besloten na Watch_Dogs geen 18+ games meer op de console uit te brengen. Casual games zoals Just Dance zullen nog wel gewoon blijven verschijnen. Immers blijven zulke games op de console enorm populair.

Call of Duty Advanced Warfare kan in klassieke mode worden gespeeld
Er is een nieuwe mode voor Call of Duty Advanced Warfare aangekondigd die spelers stript van het exoskeleton pak, waardoor zij op de traditionele CoD-wijze de levels zullen moeten doorslenteren. Tevens worden spelers ontnomen van alle boosts. De mode bevat een playlist met Team Deathmatch, Domination en andere Modi. De mode komt tegelijk met de launch uit in november.

PS Vita Adventure Megapack dit weekend
Sony zal deze herfst de PS Vita Adventure Megapack uitbrengen. Deze bundel bevat onder andere uit 8GB geheugenkaart en 5 games. Deze games zijn: Uncharted: Golden Abyss, Gravity Rush, Tearaway, Escape Plan en TxK. De bundel zal voor 40 euro op de markt komen. Een identieke variant met een extra PS Vita zal ook verschijnen. Deze kan voor 200 euro worden gekocht.

Uiteraard is het ook bij ons op Gameparty niet stil gebleven. Onze redactie is tijdens Gamescom druk bezig geweest de nieuwste games te checken en hebben hier hun bevindingen over geuit. Bas pinkte een traantje weg door weer in zijn favoriete franchise te duiken met Halo: The Masterchief Collection. Ook is hij bij Wargaming op de Gamescom fanatiek aan de slag gegaan met World of Warships. Het geweld werd voortgezet bij Metal Gear Solid V: The Phantom Pain die weer beloofd de serie met eer voort te zetten. Tot slot heeft Bas de uitdaging aangenomen om achter gesloten deuren de wereld van Alien Isolation te betreden. Terwijl hij met deze game achter gesloten deuren flink zat te griezelen, ging Robin aan de slag met een wat tragere game. Hij heeft mogen ervaren hoe Scared 3 helaas geen waardige opvolger is te noemen van de serie.

Na alle Gamescomdrukte heeft de redactie een terugblik geworpen op de conferentie, waarin besproken werd wat ieders favoriete game was. Terwijl zij Gamescom nog volop in gedachten hebben, zit onze Max alweer met de zon in de bol. In plaats van in de rij te staan voor de nieuwste games, stond hij ongeduldig te wachten op het vliegveld in Griekenland. Gelukkig is hij inmiddels, net als de Gamescom redactie, weer gelukkig en wel gearriveerd in Nederland.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.