Het beste van 2017: nummers 10 t/m 8

Het beste van 2017: nummers 10 t/m 8

Het jaar is bijna over. De tijd van het terugkijken is hier. Nu we al hebben laten weten wat we persoonlijk de beste games van het jaar vonden, starten we nu met de algemene lijst. Na discussies, hoofdbrekers, geschreeuw en de nodige wiskundige formules zijn we tot de ultieme top 10 van 2017 gekomen. Wat de beste games van het jaar waren? Je leest het vanaf vandaag…


De eerste Injustice was een hele fijne fighter waarin we een donkere blik kregen op het universum van DC Comics. De manier waarop Superman een heerser werd, de mensheid ondergeschikt vond en zich keerde tegen de Justice League, sprak tot de verbeelding. Het vervolg, dat eerder dit jaar verscheen, zette deze duistere kant van DC door en bracht niet alleen een heerlijk verhaal om door heen te spelen, maar ook de beste fighter die we in een lange tijd gespeeld hebben. Een diepgaande fighter met veel personages, elke dag nieuwe uitdagingen en loot om te verzamelen om je favoriete vechter te verbeteren. Want dat is wat Injustice 2 wist te brengen. Loot. Door veel met je favoriete personage te spelen en loot boxen open te spelen, was het aan jou om het personage precies zo te tweaken als dat jij voor ogen had. Dit bracht visueel niet alleen een interessante blik op de personages, maar ook elke match online is anders. Jouw Batman speelt misschien heel anders dan die van ons! Dat de ontwikkelaar hier handig op in wist te spelen door bijvoorbeeld evenementen in het spel te houden waarbij je het filmkostuum van Wonder Woman vrij kon spelen, zorgde ervoor dat we Injustice 2 behoorlijk wat uren aan ons voorbij hebben laten komen.
– Bas van Dun


Ieder jaar weer stel ik mezelf de vraag: wil ik wel weer de nieuwe FIFA kopen. En ieder jaar weer geef ik mezelf hetzelfde antwoord op die vraag: Ja, ik wil de nieuwe FIFA kopen! Maar ieder jaar weer is het spannend of EA Sports voldoende wijzigingen door heeft gevoerd om de aankoop van de game te rechtvaardigen. Ook dit jaar heeft EA (gelukkig maar) in mijn ogen genoeg gedaan om FIFA beter en leuker te maken. Sterker nog, persoonlijk vind ik dit de beste FIFA in jaren. Vooral op grafisch gebied heeft de game stappen gemaakt. Vorig jaar was het al te merken dat EA de upgrade had gemaakt naar de Frostbite Engine, dit jaar wisten ze er nog weer wat meer uit te persen. Ook de zeer populaire FIFA Ultimate Team mode (waarvan ik overigens nog steeds niet snap dat deze mode de lootbox-shitstorm is bespaard, maar oké) is beter dan ooit. Ook Alex Hunter is weer terug en in de carrière-mode zijn er flink wat aanpassingen gedaan. Oké, het scoren mag dan iets te makkelijk zijn en het verdedigen is even wennen, spectaculair is het in ieder geval zeker. Ik ben in ieder geval nog altijd flink aan het genieten van alle content die FIFA 18 biedt, en ik weet zeker dat er heel veel andere gamers zijn die hetzelfde hebben.
– Robin Link


De exclusieve Microsoft game met de schitterende jaren 30 tekenfilmstijl is een groot succes en staat daarom niet voor niets in onze top 10. De grafische stijl in de game is er één die we tegenwoordig niet tegenkomen in nieuwe games die er telkens realistischer uit komen te zien. Het is ontzettend mooi om te zien en nog indrukwekkender als je bedenkt dat alles met de hand getekend is. Naast de ouderwetse stijl is ook de gameplay iets wat teruggrijpt naar games van vroeger die een ontzettend hoge moeilijkheidsgraad hadden. De game is ongenadig moeilijk en het lootje leggen zal meer dan eens gebeuren, maar dit zorgt er nooit voor dat je de controller wilt neerleggen. Beetje bij beetje leer je de patronen van de eindbazen en vijanden beter kennen waardoor je weet wat je moet doen om de volgende keer wel de eindstreep van het level te behalen. Lukt het niet dan weet je ook dat dit komt door een fout die je zelf gemaakt hebt. Daarnaast is de game met zijn tweeën op de bank te spelen, wat al tot veel geschreeuw en gelach heeft gezorgd bij ons thuis als die ene eindbaas voor de zoveelste keer net niet neergehaald kon worden.
– Daan Thissen

Nee, we geven niet alles in één keer weg. De kop is er nu af, de eerste drie titels zijn bekend. En weet wat je wat nu zo geweldig is? Het kan alleen nog maar beter worden. Kom daarom morgen gewoon weer terug naar GameParty voor de volgende games in de top 10 van 2017!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.