Up2Date, 28 september 2014

Up2Date, 28 september 2014

Deze week ging het opnieuw los met een grote release: FIFA 15 lag vanaf deze week in de winkels en hield weer een hoop gamers bezig. Natuurlijk waren ook een hoop gamers nog bezig met Destiny. Heb je deze week misschien iets te veel Destiny gespeeld en heb je het nieuws gemist? Geen probleem, ik zet het heetste nieuws van afgelopen week op een rijtje!

Eerste speler bereikt level 30 in Destiny
Het is met wat met dat Destiny! Een hoop spelers hebben inmiddels level 20 bereikt. Dus is het voor veel spelers zaak om flink te zoeken naar nieuwe gear. Met bepaalde wapens kun je toch nog in level stijgen, maar het gaat allemaal lang niet zo makkelijk en snel meer als dat het ging tot level 20. Deze week zagen we de eerste speler die level 30 heeft bereikt.

Daar heeft een hoop tijd ingezeten. Bas rekende het in het nieuwsbericht al uit. Hiervoor heeft hij 107 uur, 15 minuten en 22 seconden moeten spelen. Dat komt neer op zo’n zeven tot acht uur spelen per dag sinds de release van het spel. In deze tijd speelde hij 347 games, schoot hij 18.898 tegenstanders neer en heeft hij een kwart van zijn tijd doorgebracht in The Crucible. Je moet er maar zin in hebben. Overigens hadden wij wel zin in Destiny en hebben we deze week de review en twee features over Destiny gepost. Kortom; een hoop Destiny deze week op GameParty.

Xbox One verschijnt 29 september in China
Voor lange tijd was het verboden om een console uit te brengen in China. Dat is voor Sony, Microsoft en Nintendo best jammer want de markt in China is natuurlijk enorm. Als we de verhalen mogen geloven is de markt om je World of Warcraft-karakter te laten boosten het grootste in China. Maar er wonen natuurlijk ook ontzettend veel mensen. Na een kleine uitstel lijkt het dan 29 september eindelijk te gaan gebeuren: de eerste console die in China gaat verschijnen.

Eerder dit jaar liet Microsoft al een filmpje zien, helemaal ondertiteld in het Chinees over de markt in China. Zij staan waarschijnlijk dan ook te popelen om hun console te introduceren, al is het alleen maar om het geld. Ik hoop persoonlijk dat de markt in China helemaal op gaat leven. Misschien zien we wel een hoop nieuwe (indie)ontwikkelaars uit China? Tot die tijd is het vooral mooi meegenomen voor Microsoft!

Nieuwe trailer Assassin’s Creed Unity toont co-op
Er zijn dit najaar drie games waar ik het meeste naar uit kijk. De eerste, Destiny, is onlangs al verschenen. De andere twee titels zijn Far Cry 4 en Assassin’s Creed Unity. Deze drie games hebben met elkaar gemeen dat ze alle drie een co-op mode hebben. In Destiny kun je ongeveer alles met je vrienden spelen, Far Cry 4 kent de Keys to Kryat-mode. Assassin’s Creed kun je zelfs met zijn vieren spelen. Waar ik het in Destiny vooral heel erg leuk vind om aliens om te leggen en ondertussen te ouwehoeren met vrienden, brengt de nieuwe Creed hopelijk ook zo veel lol. Deze week kregen we in ieder geval een nieuwe trailer die de co-op mode van Unity maar nog eens toonde. Hoe tof moet het zijn om een missie met zijn vieren te doen? Om de vijand misschien wel van vier verschillende kanten te verrassen? Of gewoon met zijn vieren op de vijand af? Ik ben al een aantal vrienden aan het overtuigen om de PlayStation 3 in te ruilen voor een PlayStation 4 met Unity. Dat is toch net wat anders dan Rogue. Die overigens ook vast heel tof gaat worden!

Rocksmith 2014 komt naar next-gen consoles
Dan als laatste nog een game die ik persoonlijk heel erg tof vind. Ik ben altijd al een liefhebber geweest van games als Guitar Hero en Rock Band. Ik vind het dan ook erg jammer dat deze games tegenwoordig niet zo populair meer zijn. Het zou tof zijn als Guitar Hero of Rock Band binnenkort een comeback gaan maken. Rocksmith lijkt in ieder geval een beetje in dat gat te springen. Hoewel Rocksmith toch net ietsjes anders is. Waar je in Guitar Hero misschien denkt dat je echt goed gitaar kan spelen, leer je met Rocksmith écht gitaar spelen. Wel spelenderwijs overigens. Hoe tof is het dat je je eigen elektrische gitaar (meestal) in je console kan pluggen. De next-gen versie van de game heeft een upgrade ondergaan naar 1080p en zal volledig gebruik kunnen maken van de opname- en streaming functionaliteiten van de consoles. Het is dat een elektrische gitaar zo duur is. Ik vind het in ieder geval een erg tof project. Wil je gitaar leren spelen en ben je een gamer? Overweeg Rocksmith dan zeker eens!

Zoals ik deze Up2Date al begon: er zijn een hoop artikelen rondom Destiny verschenen. Max schreef een eigen liefdesbrief richting de game de redactie liet weten wat ze nu echt van de game vonden en Bas schreef de daadwerkelijke review. Verder schreef ik zelf een review van Hyrule Warriors, een game die meer Warriors dan Zelda is, maar toch nog steeds goed uit de verf komt. Ook schreef Frederique een preview van Afro Samurai 2: Revenge of Kuma. In de komende dagen kun je ook een hoop moois verwachten op GameParty. Wat te denken van reviews van FIFA 15, Super Smash Bros. en een review van Forza Horizon 2. Een hoop redenen om ook volgende week een kijkje te komen nemen op GameParty. Tot volgende week!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.