Up2Date, 13 april 2014

Up2Date, 13 april 2014

Er zijn weer tienduizend minuten weggetikt sinds de vorige Up2Date, ons wekelijks terugkerende item met daarin de belangrijkste nieuwsfeitjes van de afgelopen week. En die zat weer vol met smeuïge vids, weetjes en onthullingen. Zo komen we nieuws over Watch Dogs tegen, gameplay video´s en trailers van wel tien nieuwe games en een kleinigheidje over Super Smash Brothers. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Systeemeisen Watch_Dogs onthuld
Een van de meest geanticipeerde games van het moment is toch wel Watch_Dogs. Het draait allemaal om Aiden Pearce, die als een soort vigilante de stad Chicago schoon probeert te houden van criminaliteit. Dit doet hij grotendeels door middel van zijn mobiele telefoon. Hij weet hiermee menig beveiligingssysteem te hacken en zo zijn stadgenoten veilig te houden. De stad ziet er fantastisch uit en ademt een bepaalde sfeer. Het is knap dat de ontwikkelaar dit vast weet te leggen. De systeemeisen die nodig zijn om deze game knap te kunnen draaien op je PC, zijn echter niet gering. In een uitgegeven bericht van Ubisoft stellen ze de minimale en aanbevolen systeemeisen voor je vast. De details lees je hier, maar laten we alvast zeggen dat je naar alle waarschijnlijkheid nog even wat upgrades aan je PC moet gaan maken als je de sfeer van de game volledig mee wilt krijgen. Of je gaat natuurlijk gewoon voor de console-versie.

Titanfall Xbox 360 gameplay en weetjes
Titanfall voor de Xbox 360 ligt sinds zaterdag 11 april in de winkel. Waarom de game al wel op de Xbox One en PC speelbaar was, komt doordat de versie voor de Xbox 360 door een andere ontwikkelaar gemaakt is; Bluepoint Games. Zij beloven dat de 360 versie niet onder zal doen voor de game van Respawn. Zo zal deze 360 versie op minimaal dertig frames per seconde lopen. Toch waren we ietwat sceptisch, maar na het zien van de eerste gameplay vids hebben we onze mening wat bijgesteld en zijn we toch zeer hoopvol. Check hier en hier alvast enkele beelden!

Gameplaysvids en trailers
Deze week hebben we aardig wat trailers en gameplaysvids gepost. Hieronder vind je ze nog een keertje terug in een handig overzicht. Klikken is kijken!

The Crew
COD: Ghosts Devastation DLC
The Evil Within
UFC Bruce Lee reveal
Lego: The Hobbit
Wolfenstein: The New Order
Titanfall Xbox 360
Elder Scrolls Craglorn
Kinect Sports Rivals
Borderlands The Pre Sequel

Pre-sequel voor Borderlands eind dit jaar
2K en Gearbox Software kondigden aan dat Borderlands: The Pre-Sequel, een volledig nieuwe stand-alone Borderlands-game die zich afspeelt tussen Borderlands en Borderlands 2, momenteel in co-ontwikkeling is bij Gearbox Software en 2K Australië. Het is helaas nog geen next-gen versie, hij wordt gewoon nog uitgebracht op de Xbox 360 en PlayStation 3. Het spel speelt zich af op Elpis, de maan van Pandora. Er zijn vier nieuwe hoofdpersonen aanwezig: Athena The Gladiator, Wilhelm The Enforcer, Nisha The Lawbringer en Fragtrap. Namen die fans uiteraard herkennen. Borderlands: The Pre-Sequel lanceert spelers naar deze maan en laat ze wilde vuurgevechten beleven in bijna gewichtsloze omgevingen met een reeks volledig nieuwe wapens. En voor de allereerste keer spelen we aan de kant van bad-guy Handsome Jack. Kom maar op met die game.
Super Smash Bros. 6 komt eerst naar 3DS, dan naar Wii U
Dit jaar gaat Super Smash Bros. verschijnen voor de Wii U en 3DS. De fighter waarin de bekende personages van Nintendo het tegen elkaar opnemen moet één van de hits van het jaar gaan worden. De personages waarmee we kunnen spelen zijn toch altijd zeer belangrijk voor de Super Smash Bros. Games. Allereerst zijn er vier oude bekenden aangekondigd. Personages die al eerder in andere Super Smash Bros. games zaten. De makers van de games wilden benadrukken dat deze keer personages niet van vorm veranderen. Daarom zijn Zero Suit Samus en Sheik in deze versie van Super Smash Bros. twee aparte personages. Daarnaast keren ook Yoshi, die volgens de makers wat sneller en sterker is dan in Brawl, en Charizard terug in de game. Als vijfde personage werd een nieuwkomer geïntroduceerd: Greninja. Greninja is de laatste evolutie van Froakie, de water starter-Pokémon uit Pokémon X en Y.

Heel concreet is het nog steeds niet, maar we weten wel dat de versie voor de Nintendo 3DS voor de zomer van 2014 gepland staat, terwijl de Wii U-versie voor ‘winter 2014′ staat. Wij rekenen er dus op dat je de Nintendo 3DS-versie nog lekker mee kan nemen op vakantie, terwijl de Wii U-versie een mooi cadeau voor Sinterklaas of de Kerstman is. Daarnaast is er meer info over de 3DS-versie van de game. De makers beloven namelijk dat de game altijd op 60fps zal draaien. Tenminste, de personages dan. Het kan zijn dat sommige assist trophies en andere voorwerpen maar op 30fps draaien, maar volgens de makers heb je daar tijdens het vechten geen last van. Qua personages zullen beide versies gelijk zijn, maar qua ‘stages’ zullen de games flink van elkaar verschillen. Er zijn een aantal slagvelden die in beide games zullen zitten, maar het zullen toch voornamelijk andere omgevingen zijn. Elke omgeving heeft weer een aantal verschillende lay-outs. Zo heeft elke stage vaak een eigen ‘Eindstation’-lay-out. Dit is een zeer eenvoudige lay-out die gebaseerd is op het ‘Eindstation’-level uit Brawl.

En zowel de 3DS-versie als de Wii U-versie krijgt een online mode! Wel krijgt de 3DS-versie een exclusieve mode: Zoek en Smash. In deze mode nemen maximaal vier spelers het tegen elkaar op. Zij moeten eerst vijf minuten lang een dungeon doorlopen, zoals je ze ook al zag in de singleplayer mode van Brawl. Als spelers vijanden verslaan, krijgen zij voorwerpen en power-ups (snelheid, verdediging, aanvalskracht etc.). Daarnaast is de online-mode in twee verschillende gedeeltes opgedeeld: ‘voor de lol’ en ‘voor de roem’. In voor de lol wordt het level willekeurig gekozen en zijn alle voorwerpen en power-ups beschikbaar. In ‘voor de roem’ speel je alleen in de ‘Eindstation’-lay-out van de levels en zijn voorwerpen en power-ups nergens te bekennen.

The Last of Us: Remastered komt naar PlayStation 4
The Last of Us gaat verschijnen op de PlayStation 4. De game zal op 1080p draaien en de models in de game hebben een hogere resolutie gekregen. Ook heeft ontwikkelaar Naughty Dog zijn best gedaan om de schaduw en lichteffecten te verbeteren. Als laatste zijn er tweaks toegepast in de gameplay, al wilde de studio hier geen details over kwijt. Daarnaast bevat The Last of Us: Remastered flink wat DLC. De multiplayer zal uitgebreid worden met de Abandoned Territories en Reclaimed Territories map packs. Ook zal de Left Behind-epiloog meteen aanwezig zijn. The Last of Us: Remastered verschijnt in de aankomende zomer. Wij hopen op net zo’n significant verschil als bij Tomb Raider en zullen dan wederom zonder problemen onze portemonnees trekken voor deze fantastische game!

We waren op de redactie aardig druk met het spelen van InFamous: Second Son en lekker aan het genieten van het mooie weer. In het aangename zonnetje en onder het genot van een heerlijk drankje en omgeven door flapperende vlindertjes heeft Eefje een mooie feature getikt over de massamoordenaar in ieder van ons. Je leest haar heerlijke contrast in de echte en virtuele wereld hier. Ook richten we je aandacht nogmaals op de video review van Lego The Hobbit. Onze Lego-fanboy Bas van Dun heeft een weekend lang met blokjes gespeeld om jullie deze review te tonen, en dat vond ie helemaal niet erg.

Wat ons volgende week brengt lees je natuurlijk dagelijkse op GameParty. Mocht je iets hebben gemist, pak dan onze Up2Date van volgende week weer mee en je bent weer op de hoogte. In de tussentijd lekker genieten van het mooie weer dat eraan komt. Hopelijk gevuld met BBQ’s, drank, vuurhaarden, marshmallows en games. Geniet ervan en we zien jullie op GameParty.net!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.