Up2Date, 10 juni 2018: E3 nu dan echt aangebroken

Up2Date, 10 juni 2018: E3 nu dan echt aangebroken

Is het echt waar? Is het eindelijk zover? Ja hoor! De E3 is eindelijk aangebroken. Na weken van voorpret met speculaties en al menige aankondigingen kan het festijn nu echt losbarsten. Maar voordat we ons compleet gaan storten op al het nieuws van deze E3 kijken we eerst even terug op wat voor nieuwtjes de afgelopen week allemaal voorbij zijn gekomen in de aller verste en nieuwste Up2Date!

Eerste Destiny 2 uitbreiding
Destiny 2 is al een tijdje uit, maar er is nu bekendgemaakt dat we op 4 september aan de slag kunnen met de allereerste uitbreiding, Destiny 2: Forsaken. Met twee geheel nieuwe bestemmingen om te ontdekken en nieuwe wapens, uitrustingen en Supers om te verzamelen, neemt Forsaken spelers mee op avontuur naar de wilde grenzen van ons zonnestelsel, waar de scheidslijnen tussen gerechtigheid en wraak vervaagd zijn. Ook biedt Forsaken een volledig nieuwe competitieve en collaboratieve end-game activiteit, genaamd Gambit. Gambit, een primeur voor Destiny, biedt een nieuwe, hybride 4v4 modus die PvE en PvP samenvoegt in een meeslepende strijd. Deze geheel nieuwe manier om Destiny 2 te spelen biedt iets voor alle type gamers, met competitieve uitdagende elementen van PvP-gameplay en de naadloze aansluiting van coöperatieve- en onvoorspelbare elementen van PvE. Deze nieuwe modus is voor het eerst speelbaar tijdens E3 2018 op 12, 13 en 14 juni in het Los Angeles Convention Center.
Krijg gratis games door Xbox E3 persconferentie te kijken
Net zoals vorig jaar is de Xbox E3 persconferentie live te volgen via Mixer. En ook net als vorig jaar is het mogelijk om kans te maken op gratis games te krijgen door de persconferentie te kijken via Mixer terwijl je bent ingelogd met je Microsoft account. Vorig jaar werden bijvoorbeeld Rare Replay en Forza Motorsport 6 helemaal gratis weggegeven.

Just Cause 4 uitgelek
Het is iets wat ieder jaar weer terug te vinden is. Games die uitlekken voordat ze daadwerkelijk aangekondigd zijn. Iets waar veel ontwikkelaars niet op zitten te hopen maar toch gebeuren deze ongelukjes. Ook nu is het weer zover gekomen, doordat Just Cause 4 is uitgelekt. Deze keer zagen oplettende gamers op Steam de game voorbijkomen waar deze gepreordered zou kunnen worden. Steam heeft Just Cause 4 uiteraard verwijderd maar niet voordat dit al opgemerkt was en uitgebreid op het internet gedeeld was.

Eindelijk release date voor Days Gone
Ondanks dat de E3 nog niet begonnen was, is er al heel veel nieuws naar buiten gekomen. Hieronder viel ook de release date van Sony’s exclusieve game Days Gone. De game is al een paar keer uitgesteld, maar nu weten we dan dat de game op 22 februari 2019 zal gaan verschijnen. Daarnaast is er een nieuwe trailer getoond van de game en hielp Sony wat nieuwe info de wereld in. Zo is er een nieuwe menselijke factie onthuld; Rest in Peace. Deze groep mensen aanbidt de Freakers (zoals de zombies heten). Ze kleden zich als de walking dead en moorden hen die geen zombies zijn. Daarnaast weigeren ze te vechten als ze aangevallen worden door Freakers. Ook blijkt dat dieren slachtoffers kunnen worden van het virus. Zo maken geïnfecteerde raven of ‘Criers’ jou het leven zuur. En dan spreken we nog niet over de beren of poema’s!
Nieuwe Hitman en misschien ook een nieuwe Diablo en later pas Crackdown 3
Zoals ik al had gezegd zijn er al veel nieuwtjes naar buiten gekomen voordat de E3 daadwerkelijk is losgebarsten. Zo kwam naar buiten dat Microsoft Crackdown 3 heeft uitgesteld naar februari 2019. Verder kwam er een vacature lijst naar buiten van Blizzard waarin duidelijk werd dat ze op zoek zijn naar nieuw personeel om te werken aan een nieuwe Diablo game. En dan hebben Warner Bros. Interactive Entertainment en IO Interactive Hitman 2 aangekondigd. Hitman 2 zal vanaf 14 november 2018 verkrijgbaar zijn op PS4, Xbox One en PC.
Daarnaast was er nog heel veel voorpret te beleven voor de E3 deze week. Zo kwamen de E3 verwachtingen van Bas, Harmen, Robin, Eefje en van mij voorbij. Ook waren er onze verwachtingen van Microsoft, Sony, Nintendo, Bethesda, EA en Ubisoft. Bas vertelde daarnaast nog wat over de E3 geschiedenis van Nintendo, Sony en Microsoft. Robin vertelde ons nog over de beloftes die op de E3 zijn gemaakt maar niet waarheid zijn geworden en kwam Eefjes befaamde E3 wishlist ook voorbij. Maar wacht er was meer! Zo kwamen ook nog de reviews van Hitman Definitive Edition, One Piece Grand Cruise en Little Witch Academia: Chamber of Time voorbij.

Zo nu ben je weer helemaal Up2Date en kan iedereen zich volledig richten op al het nieuws van de E3. Have fun allemaal en mocht je wat missen dan is er volgende week gewoon weer een nieuwe Up2Date.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.