Up2Date, 22 juli 2018: Wat een hete zomer!

Up2Date, 22 juli 2018: Wat een hete zomer!

Het is zomer, en het is echt ontzettend warm. Dan kun je twee dingen doen: of lekker naar buiten gaan en ergens aan het water verkoeling zoeken, of gewoon lekker binnen blijven en een potje gamen met een ventilator op je gericht. Hoe dan ook, het is warm! Qua nieuws was het deze week niet zo heet, maar dat komt voornamelijk omdat het echt een beetje komkommertijd is. Deze komkommertijd zal waarschijnlijk afnemen als we richting de Gamescom gaan. Dat duurt nog één maandje, dus dat is nog even volhouden. Maar wat was dan het heetste nieuws van deze week? Ik zet het voor je op een rijtje!

De Sims 4 nu naar EA Access
EA heeft de laatste tijd behoorlijk wat shit over zich heen gekregen; soms terecht, soms misschien een beetje onterecht. Eén ding doet EA in mijn ogen heel erg goed, en dat is de EA Access service. Voor een klein bedrag (nog geen 3 euro in de maand) kun je nieuwe titels van EA 10 uur uitproberen, en iets oudere titels onbeperkt spelen. Dit zorgt er voor dat je een behoorlijke backlog aan titels hebt die je kunt spelen.
Een van de nieuwste toevoegingen is de Sims 4. Vanuit vroeger ben ik een behoorlijke fan van de Sims, maar ik twijfelde toch een beetje over de console-versie van de game. De Sims kun je eigenlijk het beste spelen op de PC. Daarom heb ik maar gewacht met het aanschaffen van de game, en dat wordt nu ‘beloond’: De Sims 4 is onbeperkt te spelen in The Vault’ van EA Access. Net als dat Dantes Inferno nu bijvoorbeeld is toegevoegd. EA voegt ook een aantal klassieke games toe. Komende weken staat er nog meer moois op de planning: onder meer Burnout Paradise Remastered en UFC 3 staan op de nominatie om toegevoegd te worden aan The Vault.

Mario Kart 8 Deluxe krijgt nieuwe gratis DLCV
oor wie GameParty al langer volgt, is het geen verassing dat ik een grote Nintendo-fan ben. Mario Kart 8 Deluxe speel ik nog behoorlijk vaak, en ik maakte dan ook een klein sprongetje toen ik zag dat de game nieuwe content kreeg. Oké, toegegeven, het is niet helemaal waar ik eigenlijk op gehoopt had (nieuwe circuits), maar het is wel tof om te zien dat Nintendo de game nog altijd ondersteunt. Het zet wat mij betreft ook de poort open naar nieuwe DLC. Als je namelijk ziet hoe veel aandacht deze (relatief) kleine DLC krijgt, dan moet Nintendo zich ook realiseren dat dit wel is wat de fans graag willen. Laten we hopen dat er meer crossovers binnenkort aan zitten te komen. Misschien want content uit Super Mario Odyssey? Het liefste dan wel met ook wat nieuwe circuits er bij!

Nieuwe Zombie-trailer voor Call of Duty: Black Ops 4
Ik kan best genieten van een Call of Duty-titel op zijn tijd, maar met de Black Ops-serie heb ik eigenlijk bijzonder weinig. Ik was dan ook behoorlijk teleurgesteld toen Activision bekend maakte dat de nieuwe Call of Duty een nieuwe Black Ops titel gaat worden. Nog verder teleurgesteld raakte ik toen ik hoorde dat de game geen singleplayer mode gaat bevatten. En hoewel ik de Zombie-modes soms best (vooral met een goede setting) kan pruimen, draait Black Ops 4 toch voornamelijk om zombies en multiplayer. Dat is net niet genoeg voor mij.
Deze week kregen we een nieuwe trailer voor de zombie-mode te zien. Noem mij zuur, maar ik krijg toch een beetje een nare smaak in m’n mond van het feit dat ze bij Activision nu zo trots zijn dat er al vanaf de launch 3 verschillende Zombie-verhalen in de game zitten. Normaal gesproken is dat er maar 1, en worden er nog 4 toegevoegd aan de hand van DLC. Leuk dat het meer dan normaal is, maar ik ben echt nog niet overtuigd.

Fortnite krijgt komende week een verjaardags-evenement
Als we het dan wel hebben over een game waar ik steeds meer overtuigd van begin te raken, dan is het Fortnite. Aan het begin ben ik niet echt meegegaan in de hype, en na mijn eerste potjes was ik zeker niet overtuigd. Toch ben ik het de laatste weken meer gaan spelen, en moet ik zeggen dat ik het steeds leuker begin te vinden. De game bestaat nu in ieder geval bijna 1 jaar, en dus is het tijd voor een feestje. Vanaf volgende week kun je speciale verjaardags-items verzamelen in Fortnite!

Het was een rustige week qua releases, en dus hebben we ook geen reviews voor jullie deze week. Wél keek ik naar het najaar van Nintendo: daar is best wel wat discussie over namelijk. Verder ging Eefje weer eens aan de slag met Deadpool, en dat leverde een hoop plezier, maar ook een hoop ergernis op. Harmen mocht wel op visite bij Nintendo en ging aan de slag met de games die het bedrijf toonde op de E3!

Dat was het weer voor deze week. Vergeet je niet in te smeren en ik zie je graag weer volgende week terug op GameParty!

 

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.