Up2Date, 14 augustus 2016: de R in VR staat voor ruiken?

Up2Date, 14 augustus 2016: de R in VR staat voor ruiken?

Hype hype hype! Al ongeveer zo lang als ik me kan herinneren reis ik ieder jaar voor GameParty af naar de Gamescom om jullie te kunnen voorzien van vooruitblikken op de games die komend na- en voorjaar verschijnen. Over twee dagen is het alweer zo ver en man, wat heb ik er weer zin in! Natuurlijk hoop ik dat er een hoop nieuwtjes vanaf de beursvloer naar buiten komen, maar voor nu doen we het nog even met een opsomming van het belangrijkste nieuws van afgelopen week in deze nieuwe Up2Date!

Halo tv-serie nog steeds in de maak
Microsoft gooide een aantal jaren geleden hoge ogen door aan te kondigen dat er een tv-serie rondom Halo geproduceerd werd door niemand minder dan Steven Spielberg. Met zo’n grote naam als drijvende kracht achter het project moest er toch wel iets heel moois uit gaan komen…

Maar helaas, net zoals het geval was met de Halo-film, kwam ook dit project maar niet van de grond. Geen nieuwtjes rondom verhaal of casting, geen concept-art of laat staan setfoto’s. Eerlijk gezegd moet ik toegeven dat de complete serie een beetje van mijn persoonlijke radar verdwenen was. De gedachte ‘oh ja, dat bestaat ook nog’ was de eerste die door mijn hoofd schoot toen ik het nieuws las dat er nog steeds aan de serie gewerkt wordt. Dat bevestigde Phil Spencer op Twitter. Op de vraag van een Twitteraar of de serie dood was, antwoorde Spencer met het simpele maar doeltreffende woord ‘alive’. Dat was dan ook alles, dus ik verwacht geen nieuws de komende tijd. Hopen dat alle zaakjes nog goed op een rijtje zijn!

PS4 Neo wordt waarschijnlijk 7 september aangekondigd
Vanaf het moment dat Microsoft haar Project Scorpio officieel aankondigde afgelopen E3 rees de vraag wanneer Sony haar PS4 Neo zou gaan onthullen. Eerder was al aangegeven dat de verbeterde console nog dit jaar moet verschijnen, dus een aankondiging richting herfst lag voor de hand. Nu hebben we dan ook een officiële datum: op 7 september houdt Sony een PlayStation Meeting in New York. Hoewel er niet bevestigd is dat het om de onthulling van de Neo gaat, is dit wel zeer aannemelijk. Zeker als je bedenkt dat tijdens de laatste PlayStation Meeting de PlayStation 4 onthuld werd.

Nog een weekje of twee de tijd dus om te speculeren: zal de Neo ‘slechts’ een opgevoerde PS4(K) worden of daadwerkelijk een heel stuk krachtiger zoals Project Scorpio dat is ten opzichte van de Xbox One? Brandt u los…

Masters of Orion verschijnt 25 augustus
De remake van Masters of Orion is vanaf 25 augustus verkrijgbaar. De 4X titel (eXplore, eXpand, eXterminate, eXploit) is na een Early Acces-periode klaar voor het grote publiek, aldus ontwikkelaar WG Labs. Het is de eerste release van WG Labs, dat onder Wargaming valt en zich inzet om onafhankelijke ontwikkelaars te ondersteunen.

Het originele Masters of Orion dateert uit de jaren ’90 en games binnen het 4X genre zijn tegenwoordig vrij schaars. De standaard editie van de game kost 27,99 euro, de collectors edition gaat 45,99 euro kosten.
Nieuwe No Man’s Sky patch in de maak
De launch-patch van No Man’s Sky herstructureerde de game grondig, maar na ontwikkeling daarvan is Hello Games niet stil blijven zitten: een nieuwe patch is alweer in de maak. Deze keer komen er (voor zover nu aangekondigd) geen grote veranderingen, maar wordt er verder gewerkt om de game-ervaring te polijsten. Met een dergelijke speelwereld is het niet onvoorstelbaar dat er nu het spel door een massale hoeveelheid gamers gespeeld wordt toch nog een aantal bugs op duikt. Zo konden sommige gamers bijvoorbeeld ineens geen hyperdrive meer bouwen of bleven ze steken op onlogische plaatsen. Op het oplossen van dit soort problemen gaat Hello Games zich met de nieuwste patch richten.

Nosulus Rift verschijnt voor South Park The Fractured But Whole
VR? Pf, dat is alweer achterhaald. Niemand zit te wachten op zo’n grote bril met een scherm dat op een paar centimeter van je ogen zit, toch? Voor dat geld kan je beter een tv met anderhalve meter in doorsnede kopen en die aan je muur hangen. Het is tijd voor een nieuwe innovatie. Iets dat je daadwerkelijk dieper in een game kan zuigen. Een nieuwe prikkeling van zintuigen die we nog niet eerder in games tegen zijn gekomen.

Ubisoft introduceert de Nosulus Rift bij South Park The Fractured But Whole. Dit apparaat zet je over je neus, waardoor je de scheten die in de game gelaten worden daadwerkelijk kunt ruiken. Klinkt als een 1 apil grap? Nee, toch niet. Het apparaat is daadwerkelijk ontwikkeld en zal te proberen zijn op de Gamescom. Vooralsnog zijn er geen plannen om het ook daadwerkelijk in de schappen te leggen, maar wie weet als er enthousiast gereageerd wordt in Keulen… Wij gaan in ieder geval zeker even ruiken!
Wil jij nou volgend jaar mee met ons naar de GamesCom? We zoeken nog steeds goede en gezellige schrijvers! Wie weet schrijf jij dan volgend jaar een feature over de voorbereidingen voor de Gamescom zoals Bas afgelopen week deed. Of vertel jij welke oudere game je nog steeds speelt, zoals Bas nog steeds Star Wars: Galaxy of Heroes speelt!

Dat was het alweer voor deze week. Ik ga mijn spullen inpakken voor de Gamescom, verwacht flink wat content vanuit Keulen op GameParty de aankomende week! Niet alleen in artikel-vorm, onze videoman Danny wordt ook weer flink aan het werk gezet! Tot volgende week!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.