Up2Date, 27 april 2014

Up2Date, 27 april 2014

GameParty verkeert achter de schermen reeds in volle pre-E3 drukte. Plannen worden volop gesmeed om jullie met een absolute overdaad aan artikelen te overstelpen wanneer het Convention Center in Los Angeles begin juni haar deuren opent voor de hoogmis van de videogames. Dat er dagelijks handige Up2Date-artikelen zullen verschijnen om het belangrijkste nieuws netjes en overzichtelijk te kunnen presenteren is alvast een tip die ik van de sluier kan oplichten. Voorlopig doen we het nog echter nog eventjes met de oude vertrouwde wekelijkse update.

Assassin’s Creed Unity krijgt vier-speler co-op
Ubisoft en lekken, het begint een driewekelijkse traditie te worden. Deze keer werd via Twitter onthuld dat we niet louter op ons eentje het Parijs van de Franse revolutie onveilig zullen gaan maken in Unity. De game krijgt co-op voor vier spelers en dat zal op de E3 spectaculair aangekondigd worden. Zou je bonuspunten scoren wanneer je gezamenlijk “Do you hear the people sing, singing the song of angry men” begint te kwelen tijdens het moorden? Zal iedereen over elkaars voeten struikelen om toch maar die bevredigende switchblade-kill te doen, of krijgt iedereen genoeg punten om het egocentrisch haantjesgedrag dat doorgaans met dit soort modes gepaard gaat te weren? Dit soort vragen worden hopelijk van een antwoord voorzien wanneer Ubisoft de trailer op het grote publiek loslaat.
Batman: Arkham Knight pas in 2015?
Het ziet er sterk naar uit dat de fledermaus richting 2015 gaat fladderen. Op WonderCon zou Warner Bros. niet enkel nieuwe beelden getoond hebben, maar ook tussen neus en lippen bevestigd dat de game het dit najaar niet meer zal redden. Een najaar zonder Bats? Basman en Eefje Quinn zijn er een beetje ondersteboven van. (vleermuizen-humor!)

Eerste screenshot voor volgende Call of Duty
Het is niet mijn gewoonte om screenshots op te nemen in de Up2Date, maar voor het eerste beeld van Call of Duty voor de nieuwe systemen maak ik graag even een uitzondering. De screen toont een soldaat, een deel ervan dan toch. Je ziet poriën en wat lichaamsdons dat voor een snor moet doorgaan en lippen die smeken om pommade, maar vooral zie je dat Call of Duty ein-de-lijk een nieuwe engine krijgt. Blijkbaar heeft Activision ingezien dat de Modern Warfare 2-engine echt wel te verouderd was om nog het mooie weer te kunnen maken op PlayStation 4 en Xbox One en kunnen we in november dus een volledig nieuw snoetje verwachten voor Call of Duty. Nou ja, nieuw? Zoals member Braatworst al aangaf in de comments gaat er wel een erg stevige Battlefield-vibe uit van de screen. Het ziet ernaar uit dat we met nieuwe ontwikkelaar Sledgehammer opnieuw het plat getreden pad van Modern Warfare gaan betreden en dat Harmen’s droom om met Call of Duty nog eens op “den Duits” te kunnen knallen nog niet meteen werkelijkheid zal worden.

Ubisoft hint naar nieuwe Prince of Persia
Wel fuck, het heeft nauwelijks drie dagen geduurd in plaats van de gebruikelijke drie weken voor Ubisoft weer een Twitter-oepsje deed. Is dat een officieel woord, Twitter-oeps (Nee, maar het is je vergeven Eefje – red.)? Voor engineer Drew James gaat de titel alvast op, want de beste man is keihard op de vingers getikt door de grote Ubi. Twitter-account gesloten en van het web gehaald, zonder eten naar bed en enkel nog die verschrikkelijke Pure Football-game om mee te spelen de komende week. Wat had Drew dan wel mispeuterd in zijn tweets? Ach, gewoon wat oude screenshots van vorige Prince of Persia-games gedropt, gevolgd door een vraagteken en de vermelding van Ubisoft Reflections en Jade Raymond. Zou Ubisoft überhaupt nog een aankondiging overhouden tegen de E3 of besluit Michel Ancel volgende week beelden van een varken in laarsjes te tweeten? Spannund!!

GRID: Autosport scheurt in juni naar PS3, Xbox 360 en PC
Codemasters zorgde voor de grote verrassing van de week met de aankondiging van een nieuwe GRID. Dat de aankondiging kwam wist iedereen uiteraard wel, tienermeisjes kunnen nog wat leren van het veelvuldig teasewerk van Codemasters op dat vlak, maar toch wist het nieuws wenkbrauwen te doen fronsen. De racer komt reeds in juni al op de markt en dat enkel voor PS3, Xbox 360 en pc. Codemasters opteert er dus voor om geen dure next-gen-versie voor PS4 en Xbox One te ontwikkelen, maar het bescheidener te houden voor systemen met een groter publiek. Nu weten de PlayStation 4 en de Xbox One ook eens hoe de Wii U zich doorgaans voelt.
Just Cause 3-domein geregistreerd
We wisten uiteraard allemaal wel dat Just Cause 3 in de maak is bij ontwikkelaar Avalanche Studios. Volgens de Linkedln pagina van oprichter Christofer Sundberg is het bedrijf al ruime tijd bezig met een onaangekondigde sandboxgame die in 2015 moet gaan verschijnen. Nu ook de domeinnaam justcause3game.com geregistreerd is lijkt het er sterk op dat we op E3 de grote aankondiging en mogelijk zelfs eerste beelden mogen verwachten van de triomfantelijke terugkeer van Rico Rodriguez. Of de tether terug van de partij is en of er ditmaal een multiplayer in de game zal zitten komen we mogelijk erg binnenkort reeds te weten.

Je voelt aan het nieuws dat we in de laatste rechte lijn zitten richting E3. Het nieuws is een combinatie van anticipatie en lekken en tegelijk ook een beetje een kalmte voor de storm gaat losbarsten. Dat we met zijn allen hier bij GameParty ons best gaan doen om jullie in die opwindende hoogdagen van tonnen contect te voorzien is al zeker, maar ook in de komende weken blijven we gewoon ons gangetje gaan met een fijne combinatie van nieuws, reviews en toffe features zoals dat heerlijke interview dat Bas had met Stephan Frost rond de MMO WildStar. Stay tuned dus.

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.