Up2Date, 23 juli 2017: D23, Comic Con en Telltale!

Up2Date, 23 juli 2017: D23, Comic Con en Telltale!

Wat. Een. Week. Jeetje, waar het zomer is en je normaliter weinig tegen gaat komen, was de afgelopen week toch best wel interessant te noemen. D23 bracht al flink wat nieuws, Telltale deed een boekje open, een update voor de Xbox One, meer 4K naar de One X en veel meer! Ik ga snel beginnen met het heetste nieuws op een rij zetten voor je.

EA geeft een persconferentie op Gamescom
Electronic Arts heeft aangegeven dat ze in Keulen tijdens de Gamescom een persconferentie gaat houden. Deze is op 21 augustus om 18.30. Er komt ook een livestream. EA zal nieuwe gameplay tonen van bekende titels, wedstrijden houden en een aantal verrassingen brengen. Waar EA geen booth had op de E3 is de ontwikkelaar wel aanwezig op de Gamescom. Op de beursvloer zijn Star Wars Battlefront II, Need for Speed Payback, Fifa 18, Star Wars Galaxy of Heroes, FIFA Mobile en de Battlefield 1-uitbreiding In the Name of the Tsar te spelen. Het feit dat ik op afspraak bij EA langs mag is alleen maar leuker en leuker aan het worden.

Wargaming en Dunkirk werken samen
Heb je Dunkirk, de nieuwe film van Christopher Nolan (The Dark Knight, Inception, Interstellar) al gezien? Niet?! Stop dan nu met lezen en ga naar een IMAX-zaal in de buurt. Want wow! Heb je ‘em wel gezien? Dan is het goed om te weten dat Wargaming een speciaal Dunkirk event heeft in haar games. Maar dat wist je, want die trailer zag je al in de bios! Bekijk voor meer informatie de video.
Forza 7 opent de garagedeuren
Met meer dan 700 speelbare wagens zal Forza Motorsport flink wat plezier gaan brengen wanneer het spel later dit jaar verschijnt. Nu heeft ontwikkelaar Turn 10 alvast de eerste 167 auto’s bekend gemaakt die in de game komen te zitten. En dat is een flinke lijst! Daarom ga ik ‘em hier niet neer gooien, maar wanneer je interesse hebt doe je er goed aan om hier even te klikken.

Star Wars Jedi Challenges onthuld
Disney heeft aangegeven dat ze samen met Lucasfilm en Lenovo een nieuwe Augmented Reality headset in ontwikkeling hebben. Hierdoor kun je helemaal opgaan in je game. Uiteraard zit Lucasfilm niet voor niets tussen de bedrijven, de headset gaat je namelijk de mogelijkheid geven om je als een echte Jedi te laten voelen. Zwaai met een lichtzwaard, vecht tegen AT-AT’s en speel een potje Dejarik.

Doom gratis te spelen
Doom is een toffe game, zo kon je vorige week nog lezen bij ons op GameParty. Wanneer je de game nog niet gespeeld hebt, doe je er goed aan om dit weekend even je console aan te slingeren. De complete mulitplayer is gratis te spelen, alsook de eerste twee levels van het spel. Ook gaat de multiplayer meteen veranderen met patch 6.66. (I see what you did there!) Alle stats van spelers gaan naar nul en er komen missies waarmee je XP gaat verdienen. Oh, en alle multiplayer DLC is gratis.

Doomfist EINDELIJK naar Overwatch
Zo’n personage dat al een jaar geleden z’n eerste tease kreeg maar nooit echt wat werd. Maar toch wat is geworden! Jawel, Doomfist verschijnt op 27 juli gratis in Overwatch op Xbox One, PlayStation 4 en PC. Speel jij de game nog?
Wolfenstein II en Evil Within 2 speelbaar in 4K op Xbox One X
Via de officiële Xbox website is bekend gemaakt dat The Evil Within 2 en Wolfenstein II: The New Colossus ‘Xbox One X Enhanced’ gaan worden. De titels krijgen de ‘HDR’ en ‘4K Ultra HD’ logo’s op de hoes. Of de titels ook op de PlayStation 4 Pro in 4K spelen is nog niet bekend, al nemen we aan van wel.

Frontier Defense is gratis uitbreiding voor Titanfall 2, verschijnt volgende week
Op 25 juli voegt Respawn nieuwe gratis content toe aan Titanfall 2. Hier zal een nieuwe co-op horde mode in gaan zitten die de naam Frontier Defense draagt. In deze mode moeten maximaal vier spelers met elkaar samen gaan werken om hun Harvester tegen vijf golven aan vijanden te verdedigen. Wanneer je deze vijanden weet te verslaan krijg je de mogelijkheid om sentries, vallen of andere hulpmiddelen aan te schaffen om te gebruiken in een volgende wave. Er zijn vijf maps en vijf moeilijkheidsgraden voor de mode. Ook is er een eigen upgrade systeem aanwezig waarbij je Aegis Ranks kunt verdienen door wedstrijden tot een goed einde te brengen. Door te stijgen in rank kun je ook je Titan nog eens upgraden. Ook zal de update nieuwe maps toevoegen aan de originele game in de vorm van Township en Rise. Mocht je de game nog niet hebben, dan kun je de multiplayerstand van het spel tussen 28 en 30 juli gratis proberen. Hierbij kun je ook de training uit de singleplayer proberen.
Nieuwe update Xbox One brengt eigen profielfoto en co streaming
Microsoft heeft afgelopen weekend een nieuwe update uitgerold voor de Xbox One. Je kunt nu eigen profielfoto’s toevoegen, alsook clubfoto’s. Dit doe je via de PC, Xbox One of de Xbox app op je telefoon. Ook krijgt de streamingdienst Mixer een nieuwe feature. Het is nu mogelijk om met vier mensen tegelijk te streamen in één stream. Leuk als je multiplayer uit wilt gaan zenden.

Kijk achter de schermen bij Star Wars: Battlefront II

Tijdens D23, een Disney Expo, heeft Electronic Arts flink wat nieuwe informatie gegeven rondom Star Wars Battlefront II. Zo kwam actrice Janina Gavankar op het podium begeleid door nieuwe Star Wars muziek. Want jawel, Gavankar speelt Iden Versio in de game en sluit zich qua personage aan bij het rijtje van mensen die een eigen themesong hebben in de wereld van Star Wars. Interessanter is de video die EA bracht die het proces achter de game laat zien. Als je nog geen geld naar je beeldscherm aan het gooien bent na deze video weten wij het ook niet meer.
Telltale kondigt 3 games aan

Ook Telltale had het nodige te melden. De ontwikkelaar heeft laten weten dat er een nieuw seizoen voor Batman komt, getiteld ‘The Enemy Within’. In augustus al komt de eerste aflevering. Ook een tweede seizoen voor The Wolf Among Us is inmiddels een dingetje. En we weten dat we de zakdoekjes weer moeten pakken. Het vierde en tevens laatste seizoen voor The Walking Dead is ook een feit. Wederom zien we een volwassenere Clementine in een verkeerde wereld. Ik ben hier zo nog niet klaar voor om afscheid van haar te nemen…

Toy Story en ‘datum’ voor Kingdom Hearts III
Tijdens D23 liet Disney weten dat Kingdom Hearts III ook een gedeelte zal gaan spelen in Andy’s slaapkamer. Natuurlijk kennen we deze uit Toy Story. Woody, Buzz, Hamm, Rex, de soldaten, iedereen is aanwezig en ze zijn wat vrienden kwijtgeraakt. Jij als speler moet ervoor zorgen dat de harmonie in Andy’s kamer hersteld gaat worden. Zoals de trailer laat zien oogt Toy Story in de game exact zoals Toy Story in de films. Ook is bekendgemaakt dat er een releasewindow voor het spel is. het spel gaat echt, helemaal definitief, honderd procent zeker in 2018 uitkomen. Specifieker dan dat weten we nog niets.
Kijk achter de schermen bij Spider-Man
Spider-Man is van Marvel. Marvel is van Disney. Daarom was Spider-Man op D23 en liet ontwikkelaar Insomniac zien hoe ze de game aan het realiseren zijn. Meesterlijk interessant!
Ook Microsoft pakt uit in Duitsland
Het Xbox team kondigde aan dat Xbox voor Gamescom 2017 naar Keulen, Duitsland komt. Dit is de eerste keer dat Xbox One X naar Europa komt en zal er een enorme line-up van 27 games speelbaar zijn voor de Xbox One familie van devices en Windows 10-pc’s van ontwikkelaars over de hele wereld, waaronder Forza Motorsport 7, Age of Empires: Definitive Edition en Sea of Thieves. Op zondag 20 augustus om 21:00 uur zal er een een speciale Xbox @ Gamescom livestream om het laatste nieuws en aankondigingen van Xbox One X te krijgen.

Call of Duty: WW2 – Nazi Zombies krijgt trailer
En dan is ook nog eens Comic Con in San Diego van start gegaan. Daar heeft Activision de eerste trailer van de Zombie-mode voor de volgende Call of Duty laten zien. Het ziet er naar uit dat het pure horror gaat worden. Maar wel met David Tennant. Dus ik wil het.
Een rustige week was het dus niet. Want wat was er veel te doen op het gebied van nieuws. Wij wisten je deze week nog als bonus te trakteren op twee toffe features. Daan duikt in het verleden en laat verschillende consoles zien. Niet de normale die iedereen onder zijn tv heeft staan, maar juist de speciale edities van consoles! Herinner je je de R2D2 Xbox 360 nog? De Pokémon Nintendo 64 en de PlayStation PlayStation 4? Nee? Lezen dan! Daarna kun je nog een tripje richting Memory Lane nemen met mijn artikel waarin ik laat weten waarom je nu nog steeds Sunset Overdrive moet spelen. Wat een spel jongens, wat een spel!

Rustig in de zomer? Guess again! De Up2Date staat vol. En maar goed ook! Over een maand is de Gamescom, dus breng het. Besprenkel al je goede ideeën en nieuwe games over ons heen als een heerlijke chocoladesaus op een zomers ijsje. Wij zijn er klaar voor.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.