Up2Date, 29 november: stilte voor een nieuwe storm

Up2Date, 29 november: stilte voor een nieuwe storm

Terreurdreiging, gezeur over zwarte piet, de eerste winterprik van het jaar en de release van Fallout 4. Redenen genoeg om je gewoon thuis met een dekentje op te sluiten met een warme chocomel bij de hand. Indien je nu plots het gevoel bekruipt dat je een tikje voeling met de actualiteit kwijt gespeeld bent, geen nood. Tijd om even bij te benen met de nieuwe Up2Date

Telltale’s Game of Thrones krijgt een tweede seizoen
Het zijn drukke baasjes daar bij Telltale en daar lijkt weinig verandering in te komen nu een tweede seizoen van Game of Thrones aangekondigd werd. Eind volgend jaar kunnen fans van de wereld die George R. R. Martin geschapen heeft weer hun steentje bijdragen in de strijd voor de ijzeren troon. Ik van mijn kant hoop in elk geval dat de ontwikkelaar eindelijk eens het geld dat ze scheppen met hun vele projecten eens investeren in een nieuwe engine. Geen enkele plotwending in het verhaal was half zo eng als de griezelige vormgeving van Margaery Tyrell in de game. Voor het eerste seizoen kon de houterige animatie en rudimentaire vormgeving van de Telltale-games nog met de mantel der liefde worden bedekt, maar vele miljoenen dollars en een consolegeneratie verder kan die shit echt niet meer door de beugel.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Vertel Sony wat jouw favoriete PS2-game is
Als het bij de ene consolemaker regent begint het uiteraard bij de andere te druppelen. Het hoeft dan ook nauwelijks te verbazen dat nu Microsoft inzet op backwards compatibility ze ook bij Sony plots komen aanzetten met ideeën voor nostalgische games op het recente systeem. Sony lijkt duidelijk met het idee te flirten om PS2-games via download naar de PS4 te brengen en vraagt aan de fans voor suggesties. Burnout 3: Takedown of SSX Tricky iemand?

GTA Online krijgt American Football met auto’s
GTA Online is een vette constant evoluerende mode die regelmatig voorzien wordt van leuke nieuwe modes. Blikvanger deze week is een modus genaamd Running Back die je vier tegen vier American Football laat spelen, maar dan met auto’s. Klinkt een tikje afgekeken van Rocket League, dat is het gewoon ook, maar dat maakt het niet minder fun om spelen.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

PlayStation Plus in december: Gauntlet, Kings Quest, SSX en meer
Er gaan al ruime tijd stemmen op die roepen dat de games voor Plus sinds de komst van de PlayStation 4 nog weinig voorstellen. Nu je PlayStation Plus verplicht nodig hebt om online te gamen hoeven de games niet al te goed meer zijn. Tot nu toe vind ik dat statement fel overdreven, maar zelfs ik moet toegeven dat de maand december naar mijn gevoel wel erg schamel is. Far Cry 3: Blood Dragon en SSX zijn uiteraard toppertjes, maar wel van het soort dat je twee jaar geleden al voor vijf Euro uit een budgetbak kon vissen. Iedereen die zich een beetje gamer noemt heeft deze toch al gespeeld, toch? Erger is het uiteindelijk vooral weer op de PlayStation 4 gesteld dit jaar. Een game als Gauntlet lijkt gewoon stilistisch teveel op het vorige maand gekregen Magicka en het is een genre dat me gewoon niet boeit. Zeg ik nu dat de Plus-games een beetje sucken omdat het gewoon mijn smaak niet is? Yup, dat doe ik een beetje. Het grootste probleem deze maand is echter King’s Quest. Het is een adventuregame die een tikje in de lijn ligt van de Telltale-spellen en zeker het spelen waard, maar het is het eerste hoofdstuk in een seizoen van vijf afleveringen. Daar wringt wat mij betreft toch het schoentje. Je krijgt bij Plus het eerste deel van een verhaal waarvan je verwacht wordt de andere vier delen te kopen als je wil weten hoe het avontuur verder gaat. Nog erger is dat als je dit eerste hoofdstuk download via plus je stukken duurder uit gaat komen dan de season pass uit de store te plukken die je recht geeft op alle episodes inclusief een epiloog die je anders niet te spelen kan krijgen. In dat opzicht is dit eerste hoofdstuk van King’s Quest bij Plus dus ietwat van een vergiftigd geschenk.

Dying Light: The Following krijgt een hoger prijskaartje dan gepland
Op papier klinkt het niet echt slim voor een ontwikkelaar om een eerder aangekondigde prijs eventjes op te gaan krikken, maar het toont wel aan hoe de ambitie van spelletjesmakers soms de bovenhand kan nemen op gemaakte plannen. Wat aangekondigd werd als een leuke brok DLC is intussen omgevormd tot een heuse uitbreiding die een nieuwe verhaallijn en gebieden bevat en zelfs een volledig nieuwe spin op de gekende gameplay dankzij de toevoeging van voertuigen. Gelukkig was ontwikkelaar Techland tevens ook sympathiek genoeg om ruim op tijd te waarschuwen dat de prijs gaat stijgen, zodat fans nog tot acht december tijd hebben om de DLC aan de eerder aangekondigde prijs te bestellen. Dat of het is gewoon een marketingtruc om de DLC in het nieuws te brengen en even een extra impuls te geven aan de verkoop van season passes. Dat kan stiekem ook wel.

Deze week stond uiteraard nog steeds in het teken van Star Wars met enkele erg fijne features van onze Sithlord Bas. Denk aan terugblikken op Rebel Assault II, het verschrikkelijke Force Commander en het briljante Dark Forces. Daarnaast keek Bas naar de toekomst van de serie, werden de bedrijven die met Star Wars te maken hebben even uitgelicht en werd hij bijzonder persoonlijk in zijn verhaal waarom hij zo’n liefde heeft voor Star Wars. En uiteraard schreef hij de geanticipeerde review van Star Wars Battlefront om daarna ook nog eens met Dice in gesprek te gaan over de game. Tenslotte wist ook Lisa verslag te doen van haar avonturen in The Wasteland voor Fallout 4. Een fijn gevulde week me dunkt.

Volgende week wordt het behoorlijk druk, dat voorgevoel heb ik nu al. Deze nieuwskalme week is de stilte voor een storm die gaat losbarsten op de Video Game Awards in het begin en de PlayStation Experience op het eind van de week. Gameplay van aankomende toppers zoals Far Cry Primal en gloednieuwe gameaankondigingen, je spot ze allemaal hier bij GameParty.

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.