Up2Date, 18 oktober 2015

Up2Date, 18 oktober 2015

Ik zal eerlijk met je zijn. Ik schrok er ook even van. Maar het stond er toch echt. Het was voor mij alweer tijd om de nieuwe Up2Date op papier te zetten. Of, nouja, op digitaal papier. Dat zorgt er wel voor dat er gewoon alweer een week voorbij is gevlogen. Wat gaat dat snel! Er is dan ook genoeg om over te praten vandaag, want er heeft zich behoorlijk wat voltrokken in de laatste dagen.

Fallout 4 komt tot leven
Jij, je broer, je zus, je opa, je oom, je hond en je koelkast. Iedereen kijkt uit naar Fallout 4. En met reden. Fallout 4 luidt de nieuwe generatie van open-wereld gaming in waarin er elke seconde moet worden gevochten om te overleven en elke keuze daadwerkelijk de jouwe is. Alleen jij kan het Wasteland heropbouwen en diens lot bepalen. Welkom thuis. Maar hoe je thuis eruit ziet? Dat zie je in de prachtige live-action trailer.
https://www.youtube.com/watch?v=9TL1o_NYDGU

Details voor Star Wars: The Force Awakens in Disney Infinity 3.0
The Force Awakens… Ik kan niet wachten om die film te zien. De zevende Star Wars gaat fantastisch worden! De bijhorende game komt beschikbaar via Disney Infinity 3.0. Vanaf 17 december is het Force Awakens-setje te koop, met twee personages (Finn en Rey), en speel je dus het avontuur van de film opnieuw na. In de Play Set Star Wars: The Force Awakens reizen spelers naar het sterrenstelsel om samen met de helden uit Star Wars op zoek te gaan naar een nieuwe bondgenoot. Finn – een soldaat op zoek naar avontuur en gevaar – en Rey, een echte survivor. Zij zullen zich in het spel aansluiten bij Poe Dameron en Kylo Ren. Naast de figurines die afkomstig zijn uit de Star Wars: The Force Awakens Play Set, kan er ook gespeeld worden met alle andere Star Wars-figurines. Jawel, ook hier kan ik niet op wachten. Het leven van een Star Wars-fan is duur in deze tijden.

Launch trailer voor Halo 5: Guardians
Team Chief! Team Locke! Wat gaat het ons brengen? Halo 5 gaat de grootste Halo ooit worden. En dat mag je zo dubbelzinnig oppakken zoals je dat zelf wil. Groot als in actie, epiek en avontuur. Groot als in een langere speelduur dan elke andere Halo, maar ook groot door de zestig gigabyte die je nodig hebt om de game te installeren. Slik. Maar je gaat er wel heel wat tofs voor terugkrijgen; dat laat de kersverse trailer wel zien.
Star Wars Battlefront. Heel veel Star Wars Battlefront
Uiteraard kon je begin deze week de beta van Battlefront spelen. En de kans dat je dat fantastisch vond is aanwezig. De mensen achter het spel zaten echter niet stil en kwamen met flink wat nieuwe informatie naar buiten. Zo spreekt de ontwikkelaar over een nieuwe mode: Droid Hunt. Het team bij Dice is groot fan van GNK, de robot die verdacht veel lijkt op een prullenbak. In 6 vs. 6-situaties is het dus aan jou en je team om drie Droids te vangen en deze te beschermen voordat de tien minuten van de pot voorbij zijn. In de mode zullen Heroes, Villains en voertuigen niet aanwezig zijn. Communicatie met je team is vitaal. Daarnaast bracht Dice het nieuws naar buiten dat er een season pass aan zit te komen voor het spel. De pass laat je vier uitbreidingen downloaden, die later zullen gaan verschijnen. In deze downloads gaan we nieuwe plekken in het Star Wars universum ontdekken. Mensen die de season pass hebben mogen twee weken eerder toegang krijgen tot de nieuwe DLC, alsook krijgen ze de ‘shoot first’ emote. Deze zullen andere spelers niet krijgen. Oh, en die beta? Die is door 9.000.000.000 spelers gespeeld. Het was de grootste beta voor Electronic Arts… ooit.

Zelda: Symphony of the Goddesses live bij Stephen Colbert
Wereldwijd is het mogelijk om de concerten van Zelda: Symphony of the Goddesses bij te wonen. Een muzikale avond waarin de muziek uit de Zelda-serie ter gehoren wordt gebracht. Gisteren, in The Late Show with Stephen Colbert, traden 74 mensen uit deze concertreeks samen op om een Zelda Medley te delen met de vele kijkers. En dat klinkt zo:
https://www.youtube.com/watch?v=Wg8d3TJzVl0
Het concert zal spoedig ook Nederland aan gaan doen. Op 11 november spelen ze in de Heineken Music Hall. Kaarten zijn nog beschikbaar. Ik ben er in ieder geval bij!

De grote games zitten er dus helemaal aan te komen en dat betekent ijd voor een feestje. Dat feestje start al vroeg. Zo hebben we deze week gewoon even de review van FIFA 16 én van Might & Magic Heroes VII online gezet. Niet de minste titels, dacht ik zo. Daarnaast ging Kevin ook helemaal los met Far Cry Primal. Helaas nog niet met het spel zelf, maar vooral met de redenen waarom die game helemaal niet zo tof gaat worden. Ja, dat had je niet aan zien komen, he?

Weet je wat nu het leukste is? Over zeven dagen is het wederom zondag. En dat zorgt er dan opnieuw voor dat er weer een Up2Date voor je klaar zal staan. Mocht je wat missen, dan weet je waar je moet zijn om bij te komen. Want hey, zo zijn we gewoon. Fijn weekend.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.