Up2Date, 23 maart 2014

Up2Date, 23 maart 2014

Het hebben van geluk is een mooi ding. Zo is het een geluk dat je na die ene one night stand geen vader bent geworden, je hebt het geluk dat de winkel nog net één versie van het door jou benodigde product had en het geluk dat je niet met op vakantie bent gegaan met Malaysia Air. En mocht de wereld morgen vernietigd worden door een welgemeende, nucleaire aanval, dan heb jij het geluk gehad dat je al het laatste nieuws nog op je gemak terug hebt kunnen lezen. Welkom bij de Up2Date.

Assassin’s Creed Unity bevestigd
Ik moet eerlijk zijn, ik heb Assassin’s Creed IV: Black Flag nog steeds niet in mijn bezit. Het is daardoor de eerste uit de franchise die ik niet gespeeld heb. En ja, ik weet dat het een hele toffe game is, ooit gaat ‘ie dan ook nog wel verschijnen in de collectie. Ik moet er wel mee opschieten trouwens, Ubisoft heeft deze week namelijk het vervolg al getoond. Door middel van een eerste video is Assassin’s Creed Unity aangekondigd, een titel die puur op de next-gen consoles en de PC gaat verschijnen. Er gaan geruchten over een tweede game die alleen op de vorige generatie gaat verschijnen. We juichen het toe, games die met de next-gens in het achterhoofd zijn ontwikkeld ogen net wat beter dan wanneer er ook een last-gen versie verschijnt. En als we de beelden mogen geloven van dit nieuwe avontuur in Parijs, lijkt het bevestigd dat Ubisoft de grafische grens weer wat hoger heeft weten te leggen. Persoonlijk vind ik het oude Parijs de meest toffe locatie die de serie tot op heden heeft aangedaan. Ik kijk ernaar uit!
Geen Unreal Tournament meer?
Jarenlang heb ik me vermaakt met Unreal Tournament. Het spel was overal te spelen. Niet alleen thuis heb ik vele avonden de bandbreedte van mijn internet verbruikt door online te spelen met het originele deel, maar ook op school werden de pauzes gevuld met grote lan-partijen. Zelfs op mijn oude stageplek was vrijdag Unreal-dag. In de pauze werd niet aan tafel gegeten zoals normaal, maar zaten we allen achter de PC om elkaar te fraggen. Ook versies 2K3 en 2K4 vielen in de smaak. Daarna werd het echter stil rondom de serie en begon ontwikkelaar Epic met een nieuwe franchise: Gears of War.

Deze week heeft Epic-oprichter Tim Sweeney tijdens een panel op de Game Developers Conference aangegeven dat de studio niet bezig is met een nieuw deel en hier ook geen plannen voor heeft. Epic heeft veel liefde voor de Unreal-games, maar heeft geen behoefte om de serie opnieuw uit de sloot te trekken en een nieuw deel te creëren. In een wereld die gevuld is met militaire shooters is dat eigenlijk best jammer. Ik mis de Flak Cannon!

Snowdrop Engine toont The Division
Massive Entertainment is momenteel druk bezig met Tom Clancy’s The Division, een game die sinds de aankondiging op de afgelopen E3 vele monden open heeft doen laten vallen. Niet gek, de game ziet er ongekend goed uit. Of de gameplay het gaat bewijzen is nog een beetje de vraag, maar op het visuele gebied belichaamt het spel de term ‘next-gen gaming’. De ontwikkelaar heeft daarom een korte video getoond die de techniek achter het spel laat zien. En dat is verdomd interessant!
Sony maakt een VR Trooper van je
Virtual Reality klinkt nog steeds als een term die in de jaren tachtig enorm hip was. Toch is het een interessante techniek die eindelijk voet aan de grond lijkt te krijgen. Met de Oculus Rift, een bril die je ‘in de game zet’, is het gamen compleet veranderd. Nu heeft Sony ook een bril getoond, Project Morpheus, een VR-techniek die je aan kan sluiten aan je PlayStation 4. In combinatie met de PlayStation Camera en PlayStation Move worden al jouw bewegingen omgezet en zie jij het spel letterlijk vanuit het oogpunt van je personage. Jij staat in je game. Het is nog maar een prototype en zal dus nog lang niet verschijnen, maar de eerste games zijn inmiddels in ontwikkeling.

Het zal je niet ontgaan zijn dat we een heuse Metal Gear-week op GameParty hebben gehad. Zeven dagen lang stond de website in het teken van de spectaculaire serie. En dat hebben we geweten! Zo hebben we in verschillende artikelen de complete geschiedenis van de serie uit de doeken gedaan. Tenminste, tot daar waar het nieuwste deel Ground Zeroes begint. Lees het op je gemak eens terug in het eerste, tweede, derde, vierde en vijfde deel van deze serie. Wil je daarna het complete verhaal van alle games? Lees dan het eerste en tweede deel van de Metal Gear Timeline! En de review? Die verschijnt morgen.

Maar er was meer. Het was een mooie week qua reviews. Niet alleen bracht Max je op de hoogte van Tales of Symphonia Chronicles en sprak Lisa over Professor Layton vs. Phoenix Wright: Ace Attorney, maar ook Robin liet je alles weten over Yoshi’s New Island. De klappers van deze week waren uiteraard Hearthstone: Heroes of Warcraft, inFAMOUS: Second Son en Titanfall. Je hebt genoeg om te lezen.

Het was een sterke week in de wereld der videogames. En volgende week zal niet minder zijn. Maandag starten we met een Diablo-week om de release van Reaper of Souls te vieren. Niet alleen verschijnen er extra achtergrondartikelen, maar ook ga jij de mogelijkheid krijgen om een heuse Collector’s Edition van de game te winnen! Tot volgende week!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.